2023. 04. 29.

Megható gesztus – áldást kapott Ferenc pápa a Szent Erzsébet templomban

Gyönyörű jelenettel ért véget Ferenc pápa látogatása a Rózsák terei Szent Erzsébet Templomban!

Rendkívül megható jelenettel zárult Ferenc pápa látogatása a Szent Erzsébet templomban szombat délelőtt: az előre eltervezett programot követően az eredeti tervek szerint a római egyházfőnek el kellett volna hagynia a templomot, ő azonban jelezte segítőinek, hogy szeretné megköszönni a zenei szolgálatot a szendrőládi cigány művészeknek. A spontán reakcióra spontán reakció volt a válasz: a zenészek ugyanis elkezdték az “Áldjon meg Téged az Úr” dalt eljátszani, kezeiket Ferenc pápa felé nyújtva.

Ekkor az egész templom közössége bekapcsolódott, lélekemelő pillanatok következtek: miután korábban a közösség pápai áldásban részesült, most ők “áldották meg” Ferenc pápát! A Szentatya kerekesszékét koordináló vatikáni csendőrje tapintatosan szerette volna jelezni, hogy menni kellene, de a pápa ezúttal sem a protokollra és a szabályokra figyelt, hanem az emberekre. Csendesen, elmélyülve hallgatta az áldást, amelyben többek között Isten könyörületét kérték rá az emberek:

hirdetés

“Mielőtt a világ meglett
Ő már téged eltervezett
Téged Ő már akkor szeretett.
Testedet Ő alkotta, lelkedet
Ő formálta
Azért vagy mert Ő akarta

Áldjon meg téged az Úr
És őrizzen meg téged Ő
Világítsa meg rajtad
Arcának fényét
s könyörüljön terajtad Ő

Fordítsa tereád
Az Úr az Ő orcáját
Adjon tenéked békességet
És hozza el az Ő országát”

Miután véget ért a közös éneklés Ferenc pápa megköszönte a zenészeknek ezt a nem várt ajándékot. Az elkövetkező napokban sokan adnak majd neki tárgyakat, de a szívében az ilyen kiemelkedő gesztusok maradnak meg igazán. A pápa magyarországi látogatása eddig a spontaneitásokról szól: pénteken délután a Szent István Bazilikában lepte meg a testőrségét is azzal, hogy a téren várakozókat köszöntötte, míg ma délelőtt a konvoját állíttatta meg (!), miután a Szent László Plébánia fiataljai az út szélén egy flashmobbal köszöntötték. Miután kiszállt az autóból hosszú percekig beszélgetett a fiatalokkal, akiknek alighanem életre szóló élményben lehetett részük.

Borítókép - Fotó: Vatican Média
Hírek Martí Zoltán
hirdetés