2023. 04. 20.

5 egyszerű szokás, amely megváltoztathatja az életedet

Néha valami nagy változást várunk az életünkben, valójában azonban a legnagyobb változások is a rendszeresen végrehajtott kis tetteknek köszönhetően következnek be. Íme 5 egyszerű, ám annál fontosabb szokás!

Egy erdei sétánk alkalmával feleségemmel, Muriellel összetalálkoztunk valakivel, aki farönköt cipelt a biciklije csomagtartóján. Ezt mondtuk egymás között: „Milyen okos! Ha minden nap ezt teszi, az év végére összeszed 365 farönköt, és lesz mivel fűtenie egész télen, anélkül hogy bármi kiadása is lenne.”

Ebből kifolyólag elkezdtünk beszélgetni arról, milyen erővel is bírnak a kis szokásaink. Néha valami nagy változást várunk az életünkben, valójában azonban a legnagyobb változások először is ismételten végrehajtott kis tetteknek köszönhetően következtek be.

Íme néhány kis szokás, amelyet könnyű felvenni, és amelyek által tényleg változást élhetünk meg:

1.Légy hálás: Aki hálás, kifejezi köszönetét Istennek és másoknak. Az pedig gyakran azzal a szóval kezdődik, hogy „köszönöm”.

hirdetés

2. Dicsérd Istent: Amikor magasztalod Jézus nevét és hagyod, hogy a Szentlélek cselekedjen, akkor ereje hatni tud.

3. Válts szót Istennel: Ez annyit jelent, hogy elbeszélgetsz mennyei Atyáddal.

4. Légy szolgálatkész: Segítséget nyújthatsz-e talán ma valakinek, és ezáltal jó szamaritánus lehetsz-e számára?

5. Hallgasd Istent: Megteheted a Szentírást olvasva, meghallgatva egy jó üzenetet, vagy ha csendben maradsz, ami a legjobb mód arra, hogy meghalld, amikor szólnak hozzád.

Isten bőséges életet tervezett számodra: „A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek.” (Jn 10:10) Meg lehet ezt élni! A Szentlélek segítségével változtass az életedben azon, amin akarsz. A kitartásnak mindig meglesz a gyümölcse!

 

Forrás: You Version

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Életmód Szemle
hirdetés