2023. 03. 30.

Emlékeztető: új teremtés vagy Istenben!

Ahhoz, hogy a hernyó pillangóvá váljon, elengedhetetlen, hogy a gubóban lakjon egy darabig. De mit jelent ez a gubó az életünkben – és hogyan juthatunk el újra arra a felismerésre, hogy Istenben új teremtések vagyunk, és általa győztesek? A YouVersion bátorító bejegyzését szemlézzük.

Biztos ismered a pillangó fejlődési szakaszait. Az egyik legelbűvölőbb átformálódás, amit csak élénk tár a természet.

Minden egy parányi lárvával kezdődik. Hernyó lesz belőle, és időleges lakhelyet készít magának. Semmi sem történik ott látszólag (kívülről nézve). Meg se mozdul, zajt se csap… mégis él! Néhány nap elteltével egyszer csak otthagyja a gubót és kiröppen az életbe. Felcsillannak a szárnyai, hogy a teremtett világot még lenyűgözőbbé varázsolják.

Tudtad, hogy elpusztulna a pillangó, ha „mesterségesen” nyitnánk ki a gubót, hogy kisegítsük belőle? Erőt kell kifejtenie ahhoz, hogy kibújjon a gubóból, s ez az erőkifejtés az, ami megerősíti a szárnyait, hogy elég szilárdak legyenek a természetes elemekkel szemben, állni tudják a szelet, az esőt és mindazt, amivel a pillangónak szembe kell majd néznie az életben. Ahhoz, hogy pillangó legyen belőle, elengedhetetlen azonban, hogy előbb bent lakozzon a gubóban.

Isten szíve a te gubód, az Ő jelenléte, az Ő szeretete. Szól hozzád a rejtekben a Szentlélek, tanít téged és erőssé tesz. Arra hívlak,

hirdetés

legyél különösen is figyelmes az elkövetkező napokban, hogy felismerd Isten jelenlétét és hogy az Ő jelenlétében időzz!

Fordíts erre minden nap egy bizonyos időt (reggel vagy este, ahogy neked jobban megfelel), hogy az Atya irántad való szeretetéből élj megpihenve jóságának melegében. Felkészít téged Isten egy olyan életre, ahol határtalan a kegyelem és az erő. Ott találod ezen az életúton Isten lábnyomait és győzelmi pecsétjét.

Mi mindenben győztes Isten – és általa te is?

• Isten győztes a halál felett (1 Korinthus 15,55-58)
• Isten győztes a betegség felett (Ésaiás 53,5)
• Isten győztes a félelmeid felett (Zsoltárok 54,9)
• Isten győztes mindazok felett, amik akadályt jelentenek abban, hogy szabadon és boldogan élj!

Az Ő diadalának a fényében rajzolódik ma ki a jövőd.

 

Forrás: YouVersion

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Lelkiség
hirdetés