2023. 03. 23.

Amitől felragyog a tekinteted

Könnyű Isten kegyelmére összpontosítani akkor, amikor nincs más megoldás, vagy örömteli szívvel hálálkodni egy-egy esélytelen győzelem után. De mi van azokkal a napokkal, amikor semmi említésre méltó nem történik? A Mai Ige bejegyzését szemlézzük.

„Tekints rám, hallgass meg, Uram, Istenem! Tartsd meg szemem ragyogását, ne jöjjön rám halálos álom!” (Zsoltárok 13:4) 

Vannak időszakok, amikor folyamatosan rózsaszín felhők között jár az ember. Előfordul azonban az is, hogy semmi nincsen, ami fel tudná lelkesíteni. Szürke, üres, céltalan, örömtelen így az élet. Ha pedig a problémák kerülnek túlsúlyba, könnyen értelmetlenné válhat maga a lét is. Könnyű Isten kegyelmére összpontosítani akkor, amikor nincs más megoldás, vagy örömteli szívvel hálálkodni egy-egy esélytelen győzelem után. De mi van azokkal a napokkal, amikor semmi említésre méltó nem történik?

Valójában ilyenkor van a legnagyobb szükség arra, hogy keressük az Úrral való kapcsolódás lehetőségeit. Mert a szürkeség, az unalom és a keserűség észrevétlenül kimossa alólunk a talajt. Időnként mindannyian megtapasztaljuk, milyen az, amikor hirtelen minden biztosnak vélt alap eltűnik a lábunk alól. Ám ha szorosan az Úr mellett állva talál meg minket a baj, akkor van kibe kapaszkodni, és Ő nem enged elsüllyedni. Öröm, ujjongás és biztonság forrása az, hogy nem vagyunk egyedül,

hirdetés

van egy biztosítókötelünk: az Úr szerető karja.

Nem arra lettél teremtve, hogy sűrűbb legyen veled a világ. Isten olyan dolgokat tervezett el az életedben, amelyektől a lélegzeted is eláll. Akárhány éves vagy, bármilyen képességeid vannak, ez egy olyan igazság, amibe belekapaszkodhatsz. Akkor is, ha épp az ellenkezőjét érzed – sőt, főleg akkor. Isten szereti, amikor ragyognak a szemeid.

Ne elégedj meg azzal, hogy csak hajtod az időt, és pusztán túléled a napokat!

Gyere, forduljunk együtt ahhoz, akinek van hatalma rá, hogy elhozza a mennyei örömöt az életünkbe!

 

Ima

Istenem, nem akarom, hogy a gondok, a szükségek vagy a félelmek határozzák meg az életemet. Vágyom rá, hogy az arcomról a Tőled kapott öröm sugározzon minden nap. Nem tudom pontosan, hogy mit tehetnék másképp, de Te Uram, jól ismersz. Nyisd meg a látásomat a szépre, mozdítsd meg az akaratomat a jóra, önts életet a tagjaimba! A Te szereteted és vezetésed valódi örömöt hoz az életembe, mert Benned bízom Uram! Kérlek, add vissza szemem ragyogását! Ámen.

 

Forrás: Mai Ige

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Lelkiség Szemle
hirdetés