2023. 02. 09.

Biztonságban Istennel

„Isten ott van velem akkor is, ha senki más nem lehet mellettem. Ott van és ott lesz a legextrémebb helyzetekben is.” Révész Szilvi író bátorító gondolatait szemlézzük, amelyeket a Facebook-oldalán posztolt.

Reggel fedeztem fel az V.Mózes 33:12-ben, hogy a hegyek Isten biztonságot adó vállai. „Benjáminnak ezt mondta: Az Úr kedvence ő, biztonságban lakik nála. Oltalmazza őt mindenkor, a hegyek, melyek között lakik, Istennek vállai.”

Biztonságban lakni Istennél. Biztonságban lakni Istennel. Mekkora érték ez egy bizonytalan világban!

Mit jelent nekem ez a biztonság?

Isten ott van velem akkor is, ha senki más nem lehet mellettem. Ott van és ott lesz a legextrémebb helyzetekben is. A héten egy MRI vizsgálaton voltam a derekam miatt – ami egy parányi kihívás volt, mivel volt már enyhe klausztrofóbiám. Olyan különös érzés volt, amikor a kezembe adták a pánik-gombot és betoltak a csőbe. Csak becsuktam a szemem és élveztem Isten szerető jelenlétét. Egy pillanatra sem voltam egyedül, és nem is gondoltam arra, hogy egy zárt csőben fekszem.

Isten velem lesz a jövőben is, bármit is hozzon az.

Ha elképzelem, hogy talán nehéz idők jönnek, talán az infláció fokozódik, néhány dolgot nélkülöznünk kell, amihez hozzászoktunk, talán egyre nagyobb lesz a bizonytalanság, talán az idősödés is egyre esendőbbé, kiszolgáltatottabbá tesz… akkor is tudhatom, hogy Ő ott lesz majd azokban a helyzetekben is.

Ott lesz, és oltalmaz. Mert azt ígérte: „Oltalmazza őt mindenkor.” Mindenkor. Nemcsak most, a jövőben is. Minden váratlan helyzetben. Minden lehetetlennek látszó kihívás között. Nála biztonságban leszek.

Biztonságban lehetek azért is, mert

a múltam hézagaira, hiányaira is Ő a válasz.

Mezítelenségeimre felölthetem Krisztust (Rm.13:11/a.), és a kegyelem képes újrahuzalozni a legreménytelenebb területeket is.

„Elől és hátul körülzártál engem, és fölöttem tartod kezedet.”- fogalmaz a 139. zsoltár 5.verse.

Körülzár a biztonság. Isten vállai védelmeznek.Ő tartja értem a hátát – Jézus szó szerint is megtette.

Így örökkévaló biztonságban élhetek.

 

Forrás: Révész Szilvia Facebook 

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Lelkiség Szemle
hirdetés