2023. 02. 07.

A magyarok is segítenek a földrengés sújtotta területeken

A Törökországot és Szíriát ért hatalmas földrengések után a magyarok is igyekeznek segíteni: a Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapata már készenlétben van. A katasztrófának már több mint négyezer halottja van, a török hatóságok nemzetközi segítséget kértek.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a napokban több nagy erősségű földrengés sújtotta Törökország délkeleti és Szíria északi részét. A földmozgásoknak már 4000-nél is több halottja van, több ezren megsebesültek, és több ezer épület rongálódott meg vagy omlott össze.

A 777 megkereste a magyar szeretetszolgálatokat, hogy szerveznek-e gyűjtést vagy bármilyen más módon segítik-e a bajbajutottakat. A Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapata már készenlétben van. Ez a mentőcsapat legutóbb 1999-ben dolgozott Törökországban, az akkori földrengés után. „A HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport és egy sürgősségi ellátást végző egészségügyi csoport – 14 fővel és egy mentőkutyával – Pavelcze László veszélyhelyzet-kezelési igazgató irányítása mellett ismét készültségben van, indulásra készen áll, mivel a török hatóságok nemzetközi segítséget kértek” – mondta el Tihanyi Tamás, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs munkatársa.

hirdetés

Fotó: A baptisták mentőcsapata az 1999-es földrengés helyszínén

A Katolikus Szeretetszolgálat megkeresésünkre elmondta: fő tevékenységük az általuk működtetett idősotthonok, családok átmeneti otthona és a fogyatékosok ellátását biztosított intézmény működtetése, fenntartása – így adománygyűjtést központilag nem szerveznek. Ugyanakkor „az egyes intézményeink önállóan dönthetnek gyűjtés megszervezéséről, amelyet természetesen támogatunk” – tette hozzá Benkóczyné Mácsai Kornélia, a szeretetszolgálat sajtómunkatársa.

Imádkozzunk a földrengésben elhunytakért, a sérültekért és a természeti katasztrófa minden károsultjáért!

Borítókép - Fotó: Infostart
Hírek
hirdetés