2023. 02. 06.

#csakegygondolat – Emlékezz: Isten jó!

Életünk egy-egy nehéz, sötét időszakában könnyen hihetjük azt, hogy Isten megfeledkezett rólunk vagy egyszerűen közömbös a szenvedésünk iránt. De ha perspektívát váltunk, újra megláthatjuk az Ő jóságát – ehhez adunk most egy gyakorlati tippet.

Szinte biztos vagyok benne, hogy te is ismered, milyen az, amikor az életed sötét időszakban van. Amikor egy kilátástalan helyzetben vagy és lehetetlennek tűnik, hogy megoldódjon – legyen szó anyagi, lelki, egészségügyi vagy bármilyen más válságról. És a legrosszabb ilyenkor, hogy úgy tűnik, hiába imádkozol, Isten sem segít, nem adja jelét annak, hogy érdekelné a szenvedésed. Legalábbis te így érzed.

Épp Linda Dillow keresztény író Egy mélyebb fajta csend című könyvét olvasom, és ebben ad útmutatást az ilyen sötét időszakokra. A 77. zsoltárban ezt olvassuk: „Emlékezem az Úr tetteire, visszagondolok hajdani csodáira. Végiggondolom minden tettedet, elmélkedem dolgaidon.” Ennek alapján az író azt tanácsolja:

hirdetés

ha a jelenben nem érzékeljük, hogy Isten velünk van, készítsünk listát mindarról, amit korábban tett már értünk!

Lehet, hogy eleinte nehéz lesz felidézni ilyen bizonyságokat, de hamar bele lehet jönni. Megvalósult valami, amiért imádkoztál? Természetfeletti békességet adott egy nehéz helyzetben? Valakin keresztül üzent neked a szeretetéről? Mindezt írd le magadnak! Azon felül pedig amit Isten a te életedben tett, gondolkodhatsz azokon a csodákon is, amelyek a Bibliában vannak.

A lényeg, hogy az emlékezés leveszi a hályogot a lelki szemeinkről és

újra betöltheti a szívünket a hála Isten jósága miatt.

Egyedül a te döntésed, hogy elfordítod-e a szemed a jelenlegi sötétségről Isten nagységára, csodáira és szeretetére – amelyet megtapasztaltál és meg is fogsz tapasztalni.

Borítókép - Fotó: Illia Bondar | Dreamstime.com
#csakegygondolat Szilágyi Anna
hirdetés