2023. 01. 16.

Nem csak a kávé, az ima is sokat segíthet vizsgaidőszak idején!

Ha már úgy érzed, összecsapnak a fejed fölött a hullámok, nehéz koncentrálnod a tanulásban, sokat aggodalmaskodsz és stresszelsz, ne feledd; Isten veled van életed ezen pillanatában is, és bátran kérheted az Ő segítségét és pártfogását!

Imádság tanuláshoz

hirdetés

Uram, tudom, hogy velem vagy és szeretsz engem. Adj nekem lelki békét, miközben felkészülök a tanulásra! Segíts, hogy tudjak a tanulnivalókra koncentrálni; tarts távol tőlem minden zavaró tényezőt, és add, hogy a lehető legjobban tudjam felhasználni a rendelkezésemre álló időt. Adj bölcsességet, hogy megértsem, amit tanulok, és segíts, hogy emlékezzek rá, amikor eljön a vizsgázás ideje. Mindenekelőtt köszönöm neked a tanulásra való képességet és lehetőséget; hálát adok a sok ajándékért, melyet nekem adtál. Segíts, hogy mindig úgy használjam talentemuaimat, hogy azokkal téged dicsőítselek, és javamat szolgálják! Ámen.

Imádság vizsga előtt

Drága Uram, most, hogy eljött a vizsgázás ideje, megköszönöm Neked, hogy az értékem nem a teljesítményemen alapul, hanem az irántam érzett nagy szereteteden. Jöjj a szívembe, hogy Veled együtt lehessek jelen ebben a megmérettetésben! Segíts nekem, nemcsak a mostani vizsgám során, hanem az élet más próbatételeiben is, amelyek biztosan eljönnek. Vizsgázás közben idézz fel bennem mindent, amit megtanultam, és légy elnéző azokkal a dolgokkal, melyekre nem figyeltem oda. Segíts, hogy koncentrált és nyugodt maradjak, bízva a tényekben és a képességeimben! Add, hogy szilárd maradjak abban a tudatban, hogy bármi történjék is ma, te velem vagy. Ámen.

Tudod, hogy ki a tanulók védőszentje? Egy bukdácsoló szent! Szeretettel ajánljuk figyelmedbe Copertinói Szent József történetét – bátran kérheted az ő közbenjárást is!

Ima
hirdetés