2022. 12. 23.

Ima, hogy a szívünkben is karácsony legyen

Az ajándékok becsomagolva, az égősorok felrakva, a fa feldíszítve, az asztal megterítve – de hol van mindeközben a szívünk karácsonykor? Ez az ima azért van, hogy megkérjük az Ünnepeltet, Jézust, hogy megérkezzen a fényével bensőnkbe is.

Drága Jézusom!

Annyira hálás a szívem, hogy úgy döntöttél, lejössz a földre, áldatlan körülmények közé, egy jászolba, a hidegbe, és kiszolgáltatva az embereknek fogsz élni. Köszönöm, hogy nekünk adtad önmagad, hogy nem tartottál vissza semmit, mert ennyire szeretsz!

Az a vágyam, hogy idén karácsonykor valóban Rád, az Ünnepeltre figyeljek! Arra az alig felfogható tényre, hogy Te emberként és Istenként közénk jöttél. Hogy megnyitottad az utat a bűneink bocsánatához. Hogy felemeltél és megvigasztaltál mindenkit, aki Hozzád ment.

hirdetés

Uram, így jövök most Hozzád én is. Látod, mennyire megterhelő időszakokon vagyok túl – vagy még benne – ebben az évben, de most minden terhem leteszem eléd. Köszönöm, hogy átadhatom minden félelemem, megfelelni akarásom, aggodalmam, ahogy minden vágyamat, örömömet, tervemet is.

Ajándékként a jászolhoz nem tudtam mást hozni, mint a szívemet. De Te azt mondod, ez Neked épp elég. Odaadom egészen, mert Nálad van a legjobb helyen! Köszönöm, hogy Te jobban ismersz bárkinél és arra hívsz, hogy én is egyre mélyebben ismerjelek Téged.

Az igéd ezt mondja Rólad: „Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!” (Ézs. 9:5)

  • Te vagy a legjobb Tanácsos, ha elbizonytalanodom, és nem látom a következő lépést.
  • Te vagy az Erős Isten, amikor én gyenge vagyok és nem tudok mást tenni, mint leborulni előtted.
  • Te vagy az Örökkévaló Atya, akiben teljes szívvel bízhatok és nem fogok szégyent vallani. Aki a kezdet és a vég.
  • Te vagy a Békesség Fejedelme, amikor viharok dúlnak a szívemben vagy körülöttem. Te egyetlen szavaddal lecsendesíted a vihart, és olyan békességet adsz, amely minden értelmet meghalad.

Köszönöm, hogy Te még mindezeknél is sokkal több vagy! Szeretlek és megnyitom a szívem a Te szereteted előtt  – mikor lenne erre jobb alkalom, mint most, karácsonykor?

Ámen.

Borítókép - Fotó: Maria Marganingsih | Dreamstime.com
Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás