2022. 11. 29.

“Bízzál az Úrban teljes szívből” – mélyen hívő keresztény a vb legnagyobb felfedezettje

Három mérkőzés, három gól – és egy Instagram-poszt, amelyben hitéről tesz tanúságot: a holland Cody Gakpo nem szégyelli az emberek előtt megvallani, hogy Istenre bízza életét.

Cody Gakpo minden túlzás nélkül a világbajnokság legnagyobb felfedezettje idáig: a PSV Eindhoven 23 éves középpályása hátán viszi a tornán a holland válogatottat, mindhárom mérkőzésen betalált, csapata eddigi öt góljából hármat is ő vállalt. A labdarúgó mélyen hívő keresztény, minden gólja után keresztet vet, a közösségi médiát pedig előszeretettel használja Isten dicsőítésére:

hirdetés

Fotó: Instagram / Cody Gakpo

Néhány órval a kedd esti Katar elleni mérkőzést megelőzően – amelyen ismét gólt szerzett – a Példabeszédek könyvéből tett ki idézetet Instagram-oldalára – amelyet a világbajnokság kezdete óta egyre többen követnek. Gakpo az alábbi sorokat osztotta meg:

“Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj Rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.”

Cody Gakpo korábban nyilatkozott is a hitéről – hiszen sokak számára feltűnő, hogy a közösségi médiában milyen gyakran dicsőítő üzeneteket oszt meg. A tehetséges labdarúgó így fogalmazott:

“Keresztény neveltetést kaptam, amit nagyon szeretek. Egyszerűen csak megpróbálok a lehető legjobb ember lenni, amennyire csak lehetek. Sok időt szentelek a hitemnek, sok könyvet olvasok, és amikor csak tehetek meglátogatom a templomot és imádkozom. Naponta olvasom a Bibliát, igen, én hívő ember vagyok. Nemrég kaptam egy könyvet Denzel Dumfries-től (Gakpo volt csapattársa, jelenleg az Inter játékosa – szerk.), az a címe, hogy “Az imádság hit”, éppen azt olvasom. Több csapattársammal is szoktam a PSV Eindhovenben beszélgetni a hitről, a holland válogatottban pedig Memphis Depay-al szoktunk a Bibliáról társalogni. Megosztjuk egymásssal a gondolatainkat. Kapcsolatot teremt és ez inspiráló. Szeretek beszélgetni a más vallású csapattársaimmal is, például a muszlimokkal, meglepően sok a hasonlóság.”

A holland labdarúgó történelmet írt a világbajnokságon: ő lett az első holland labdarúgó, aki az első három világbajnoki mérkőzésén egyaráant gólt szerzett. Sajtóhírek szerint töb sztárklub is érdeklődik iránta, a Manchester United lehet a legkitartóbb kérő.

Borítókép: Netherlands' forward #08 Cody Gakpo celebrates scoring the opening goal during the Qatar 2022 World Cup Group A football match between the Netherlands and Qatar at the Al-Bayt Stadium in Al Khor, north of Doha on November 29, 2022. (Photo by KARIM JAAFAR / AFP) Fotó: Fotó: KARIM JAAFAR / AFP
Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás