2022. 11. 21.

Kezdjük együtt az adventet – roráté Bellovics Gábor atyával!

Sál, sapkát és kesztyűt fel – és irány a józsefvárosi Horváth Mihály tér, ahol november 28-án, reggel 6:30-tól egy különleges rorátén vehetsz részt a 777 szervezésében. Az alkalmat összekötöttük egy ruhagyűjtési akcióval is, így tényleg ne hagyd otthon a sálat, a sapkát és a kesztyűt!

Az adventi időszak legkülönlegesebb lelki élményeinek egyike a hajnali szentmise, azaz a roráté. Ahhoz, hogy átéld le kell győzni önmagadat: a hajnali ébredés, a fagyos utcákon való közlekedés mind hozzátartozik ehhez a különleges, varázslatos élményhez. Belépni hajnalok hajnalán a templomba, látni a kipirosodott arcokat, akik ugyanúgy a meleg ágyat cserélték a hűvős hajnali ébrenlétre – ezek mind hozzátartoznak ehhez a szentmiséhez.
 
Arra hívunk szeretettel, hogy 2022 adventjének első rorátéján éljük át együtt ezt a felemelő élményt! Budapest belvárosában, – a Baross utcai 4-6-os villamosmegállótól alig pár percnyi sétára – a gyönyörűen felújított Horváth Mihály téri Szent József templomban szervezünk rorátét november 28-án, hétfőn reggel 6:30-kor. Gitáros zenekar is lesz, akik arra vállalkoznak igen bátran, hogy hangszálaikkal már hajnalaban dícsérik Istent! A szentmisét Bellovics Gábor jezsuita szerzetes mutatja be, akit többen az egyik legtehetségesebb szónoknak tartnak a papok közül – habár ezt ő biztosan szerényen visszautasítaná. Ott lesz velünk természetesen Michels Antal plébános atya is, akivel szinte napra pontosan egy éve készítettünk portréinterjút – egészen hihetetlen történet az övé.
 
De nemcsak magaddal tehetsz jót ha eljössz, hanem a rászorulóknak is segíthetsz: a szentmise előtt és után sapka, sál és kesztyűgyűjtést tartunk az Új Fészek Közösséggel, a Szent Egyed Közösséggel és a Csak Egyet Szolgálattal közösen összefogva. Az a célunk, hogy lehetőleg senki ne fázzon ezen a télen – ehhez pedig a te segítséged is kell. Várunk minden használt, de jó állapotban lévő, illetve minden új sapkát, sálat és kesztyűt. (Fontos, hogy más ruhát ne hozzatok a gyűjtéshez.) A velünk együttműködő szervezetek december 6-án, Szent Miklós ünnepén osztják ki az összegyűjtött ruhákat a rászorulóknak.
 
Nagyon számítunk a jelenlétedre, arra hogy közösen vágjunk neki az idei adventnek! Megköszönjük, ha a Facebook-eseménynél jelzed érdeklődésedet, így biztosan több emberhez el tud junni a különleges roráté híre!
 
 

hirdetés
Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás