2022. 11. 17.

Lélekemelő ajándékot keresel?

Adventi foglalkoztató, a lelkigyakorlat regénye, evangéliumos kalendárium, auti napló és egész évre szóló olvasnivaló – a Jezsuita Kiadó mindenkinek tartogat meglepetést! (x)

Keresztanyák- és apák, nagybácsik, nagynénik figyelem: ha óvodás, illetve iskoláskorú gyermekek és/vagy szüleik számára kerestek segítséget a tartalmas családi ünnepváráshoz, Dyekiss Virág néprajztudós és nagycsaládos édesanya adventi kiadványai pont nektek valók! A Jessze fája című adventi foglalkoztató és naptár 27+1 db kártyán keresztül ismertet meg Jézus bibliai szimbólumaival és ószövetségi előképeivel. A kártyákon megtalálható az adott szimbólumhoz tartozó szentírási rész, mellé elmélkedési javaslat, illetve egy kis kreatív ötlet, melynek segítségével játékosan hangolhatjuk a gyerekeket a közelgő ünnep gazdag lelki tartalmára. Az Árad a fény című könyv pedig számos tanáccsal ad fogódzót a szülőknek az adventi és a karácsonyi idő szép és nehéz pillanataihoz, és vannak benne receptek, játékok, ötletek a készülethez, meg persze imádságok is. (Hasonló felépítésű, de karácsony után is bármikor haszonnal forgatható kötet A tűz embere, amely a jezsuita rend alapítójának ötszáz éves örökségéhez segít hozni az óvodás, kisiskolás és kamasz gyerkőcöket.)

Lelkigyakorlatos tapasztalat regény formátumban? Igen, már ilyen is van: James Martin SJ Az apátság című regénye a Jezsuita Kiadó új szépirodalmi sorozatának első köteteként jelent meg alig pár hete. „Ez a gyönyörű, megható és teljesen hihető regény a keresőket gyengéden meghívja az istenivel való találkozásra, a hívőket pedig arra bátorítja, hogy mélyítsék el kapcsolatukat Istennel. Nagyon szerettem a könyvet és szereplőit” – írja Richard Rohr, a neves amerikai ferences lelkivezető a kötetről. Egy elvált negyvenes nő, aki kamasz fiának elvesztését gyászolja, s miközben megbékél a sorsával, visszatalál gyermekkora hitéhez és az élet örömeihez. Egy ígéretesen indult építész, akinek félrecsúszott a karrierje, és jobb híján gondnokként dolgozik egy apátságban, de szembenéz magával, rátalál igazi hivatására. Egy elképzelt szerzetesközösség elöljárója, aki számot vet papsága mozgatórugóival és választott életformája nehézségeivel, szépségeivel. A három főszereplő történetét elbeszélve valójában belső utakra hívja az olvasót a jezsuita szerző: spirituális és önismereti utazásra, amely aggodalmak, kérdések, harag és kölcsönös vonzalmak kavalkádján át Istenhez és az élet teljességéhez visz közelebb.

Ha naptárat keresel, miért ne újíthatnál egy vadonatúj formátumú kiadvánnyal? A Jezsuita Vasárnaptárat azok is haszonnal forgathatják, akik a határidők számontartására már jó ideje csak okostelefonjukat használják, ugyanis evangéliumoskönyvként is beválik. Megtalálod benne a vasárnapi örömhírt, s hozzá heti útravalónak egy Szent Ignác-i lelkiségű reflexiót. Közöttük pedig ott az előttünk álló egyházi és naptári év foglalata, katolikus ünnepekkel és jezsuita szentekkel, valamint rendi címerek által ihletett illusztrációkkal. Tökéletes bevezető a jezsuita lelkiségbe!

Mondanád, de nem megy? Pataki Pankának sem, ő ugyanis nem beszélő autista. Nem jönnek a szavak a segítségére. Csak ír. A könnyebbség kedvéért mindig nyomtatott nagybetűkkel. Valami csodával határos módon. Édesanyja és fordítója, Klára segíti mindenben. Ez a törékeny, huszonöt éves lány, görcsös kezével, megrázó, őszinte, kendőzetlen gondolataival belül van önmagában, de mindent lát odakint. Szétfeszíti a közlés vágya, és tehetetlen. Fogják a kényszerei. Még. De már nem annyira, mint évekkel ezelőtt. Hangyaszorgalommal és cseppkövek kitartásával bontogatja a burkait. S ír mindenről. Amit megél, amit gondol. Családjáról, autistákról, Budapestről, Istenről, szabadságról, érzelmeiről, vágyairól olvashatunk a Nők Lapja legendás újságírója, Schäffer Erzsébet által szerkesztett Mondanám, de nem megy című karcsú kötetben. Nem könnyű olvasmány, de aki bevállalja, jobban meg fogja érteni a nem autista, csak simán zárkózott kamaszok és fiatal felnőttek lelki világát is…

Tíz lapszám, több mint 700 színes oldal – mindössze 7800 Forintért. Ha régivágású, konzervatív – vagy annak látszani vágyó –, esetleg távol lakó szeretteidnek, ismerőseidnek keresel ajándékot, A SZÍV éves ajándék előfizetés a te választásod! A SZÍV jezsuita magazin több mint száz éve mer forrás lenni az igényes (és nem csak) katolikus olvasók számára. Szerzői és szerkesztői hisznek abban, hogy a lapnak van mondanivalója – középpontjában mindig a Szent Ignác-i lelkiséggel, de nyitottan a más teológiai, filozófiai, pszichológiai, tudományos és művészeti megközelítésekre. Az évszakokra, illetve az egyházi évre reflektáló lapszámok az adott alapgondolatot a Szentírás, a jezsuita spiritualitás, a mentálhigiéné, illetve a tudomány és a művészetek oldaláról járják körbe. A magazin időről időre kitekint egy-egy társadalmi kérdésre, illetve a globális színtérre, s rendszeresen közöl a jezsuiták történetét feldolgozó írásokat, a címlapon pedig jellemzően a magyar egyház, vagy a kulturális élet meghatározó alakjai szerepelnek. Az ajándék előfizetés mellé jár egy kedves ajándékkártya is – s amennyiben nem tudnál a megajándékozottal személyesen találkozni, az újságokhoz hasonlóan a kártyát is kérheted közvetlenül a megajándékozott címére!

Reméljük, hogy sikerül a fenti öt javaslatból – akár többet is – választanod. És mert ajándék annak is jár, aki ajándékoz: a 777blog olvasóit vásárlásuk végösszegéből 7,77% extra kedvezménnyel várja a jezsuitakiado.hu! (Kuponkód: 777)


A cikk a Jezsuita Kiadó és a 777 fizetett együttműködésének keretében jött létre.

Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás