2022. 11. 17.

Lélekemelő ajándékot keresel?

Adventi foglalkoztató, a lelkigyakorlat regénye, evangéliumos kalendárium, auti napló és egész évre szóló olvasnivaló – a Jezsuita Kiadó mindenkinek tartogat meglepetést! (x)

Keresztanyák- és apák, nagybácsik, nagynénik figyelem: ha óvodás, illetve iskoláskorú gyermekek és/vagy szüleik számára kerestek segítséget a tartalmas családi ünnepváráshoz, Dyekiss Virág néprajztudós és nagycsaládos édesanya adventi kiadványai pont nektek valók! A Jessze fája című adventi foglalkoztató és naptár 27+1 db kártyán keresztül ismertet meg Jézus bibliai szimbólumaival és ószövetségi előképeivel. A kártyákon megtalálható az adott szimbólumhoz tartozó szentírási rész, mellé elmélkedési javaslat, illetve egy kis kreatív ötlet, melynek segítségével játékosan hangolhatjuk a gyerekeket a közelgő ünnep gazdag lelki tartalmára. Az Árad a fény című könyv pedig számos tanáccsal ad fogódzót a szülőknek az adventi és a karácsonyi idő szép és nehéz pillanataihoz, és vannak benne receptek, játékok, ötletek a készülethez, meg persze imádságok is. (Hasonló felépítésű, de karácsony után is bármikor haszonnal forgatható kötet A tűz embere, amely a jezsuita rend alapítójának ötszáz éves örökségéhez segít hozni az óvodás, kisiskolás és kamasz gyerkőcöket.)

Lelkigyakorlatos tapasztalat regény formátumban? Igen, már ilyen is van: James Martin SJ Az apátság című regénye a Jezsuita Kiadó új szépirodalmi sorozatának első köteteként jelent meg alig pár hete. „Ez a gyönyörű, megható és teljesen hihető regény a keresőket gyengéden meghívja az istenivel való találkozásra, a hívőket pedig arra bátorítja, hogy mélyítsék el kapcsolatukat Istennel. Nagyon szerettem a könyvet és szereplőit” – írja Richard Rohr, a neves amerikai ferences lelkivezető a kötetről. Egy elvált negyvenes nő, aki kamasz fiának elvesztését gyászolja, s miközben megbékél a sorsával, visszatalál gyermekkora hitéhez és az élet örömeihez. Egy ígéretesen indult építész, akinek félrecsúszott a karrierje, és jobb híján gondnokként dolgozik egy apátságban, de szembenéz magával, rátalál igazi hivatására. Egy elképzelt szerzetesközösség elöljárója, aki számot vet papsága mozgatórugóival és választott életformája nehézségeivel, szépségeivel. A három főszereplő történetét elbeszélve valójában belső utakra hívja az olvasót a jezsuita szerző: spirituális és önismereti utazásra, amely aggodalmak, kérdések, harag és kölcsönös vonzalmak kavalkádján át Istenhez és az élet teljességéhez visz közelebb.

hirdetés

Ha naptárat keresel, miért ne újíthatnál egy vadonatúj formátumú kiadvánnyal? A Jezsuita Vasárnaptárat azok is haszonnal forgathatják, akik a határidők számontartására már jó ideje csak okostelefonjukat használják, ugyanis evangéliumoskönyvként is beválik. Megtalálod benne a vasárnapi örömhírt, s hozzá heti útravalónak egy Szent Ignác-i lelkiségű reflexiót. Közöttük pedig ott az előttünk álló egyházi és naptári év foglalata, katolikus ünnepekkel és jezsuita szentekkel, valamint rendi címerek által ihletett illusztrációkkal. Tökéletes bevezető a jezsuita lelkiségbe!

Mondanád, de nem megy? Pataki Pankának sem, ő ugyanis nem beszélő autista. Nem jönnek a szavak a segítségére. Csak ír. A könnyebbség kedvéért mindig nyomtatott nagybetűkkel. Valami csodával határos módon. Édesanyja és fordítója, Klára segíti mindenben. Ez a törékeny, huszonöt éves lány, görcsös kezével, megrázó, őszinte, kendőzetlen gondolataival belül van önmagában, de mindent lát odakint. Szétfeszíti a közlés vágya, és tehetetlen. Fogják a kényszerei. Még. De már nem annyira, mint évekkel ezelőtt. Hangyaszorgalommal és cseppkövek kitartásával bontogatja a burkait. S ír mindenről. Amit megél, amit gondol. Családjáról, autistákról, Budapestről, Istenről, szabadságról, érzelmeiről, vágyairól olvashatunk a Nők Lapja legendás újságírója, Schäffer Erzsébet által szerkesztett Mondanám, de nem megy című karcsú kötetben. Nem könnyű olvasmány, de aki bevállalja, jobban meg fogja érteni a nem autista, csak simán zárkózott kamaszok és fiatal felnőttek lelki világát is…

Tíz lapszám, több mint 700 színes oldal – mindössze 7800 Forintért. Ha régivágású, konzervatív – vagy annak látszani vágyó –, esetleg távol lakó szeretteidnek, ismerőseidnek keresel ajándékot, A SZÍV éves ajándék előfizetés a te választásod! A SZÍV jezsuita magazin több mint száz éve mer forrás lenni az igényes (és nem csak) katolikus olvasók számára. Szerzői és szerkesztői hisznek abban, hogy a lapnak van mondanivalója – középpontjában mindig a Szent Ignác-i lelkiséggel, de nyitottan a más teológiai, filozófiai, pszichológiai, tudományos és művészeti megközelítésekre. Az évszakokra, illetve az egyházi évre reflektáló lapszámok az adott alapgondolatot a Szentírás, a jezsuita spiritualitás, a mentálhigiéné, illetve a tudomány és a művészetek oldaláról járják körbe. A magazin időről időre kitekint egy-egy társadalmi kérdésre, illetve a globális színtérre, s rendszeresen közöl a jezsuiták történetét feldolgozó írásokat, a címlapon pedig jellemzően a magyar egyház, vagy a kulturális élet meghatározó alakjai szerepelnek. Az ajándék előfizetés mellé jár egy kedves ajándékkártya is – s amennyiben nem tudnál a megajándékozottal személyesen találkozni, az újságokhoz hasonlóan a kártyát is kérheted közvetlenül a megajándékozott címére!

Reméljük, hogy sikerül a fenti öt javaslatból – akár többet is – választanod. És mert ajándék annak is jár, aki ajándékoz: a 777blog olvasóit vásárlásuk végösszegéből 7,77% extra kedvezménnyel várja a jezsuitakiado.hu! (Kuponkód: 777)


A cikk a Jezsuita Kiadó és a 777 fizetett együttműködésének keretében jött létre.

Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás