2022. 11. 10.

Ima, ha vársz valamire

Nagyon sokszor kell várnunk az életünkben, akár valami jó dolog megérkezésére, akár egy nehézség elmúlására. De Isten az idő felett áll, és Ő látja a vívódásainkat, sőt türelmet is tud adni, ha kérjük. Íme egy ima Sarah Young amerikai szerző könyvéből.

Drága Istenem!

Életem ideje kezedben van. A Te szent kezed teljes mértékben képes gondoskodni rólam és betölteni a szükségeimet. Kérlek, segíts megpihennem a mindenható gondviselésedben – és bíznom abban, hogy azt teszed, ami a legjobb! Tudom, nyugodtan letehetem a Te kezedbe, mi és mikor fog történni az életemben, mivel Te maradéktalanul megbízható vagy.

Tisztában vagyok azzal, hogy amíg a Menny innenső oldalán élek, alá kell vetnem magam az idő valóságának. Amikor izgatottan várok egy jövőbeli eseményt, szívesen előretekerném az órát a várva várt napig. A vágyakozásom azonban nem változtat az idő múlásán; muszáj várnom. Amikor pedig szenvedek, sóvárgom az enyhülést – méghozzá a lehető leghamarabb – , de azt is ki kell várnom.

Uram, téged nem tart fogva az  idő zsarnoki uralma. Sőt az idő a szolgálatodban áll. Amikor nehezemre esik kivárni valamit, bizalomteljes elfogadással Hozzád kell fordulnom – nem pedig harcolni az ellen, amin úgysem változtathatok. Örömmel tölt el  a tudat, hogy

Te, az idő gazdája tökéletesen megérted a vívódásomat, és örök szeretettel szeretsz.

A te irgalmas nevedben, Jézus, ámen.

Borítókép - Fotó: Nuthawut Somsuk | Dreamstime.com
Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás