2022. 09. 01.

Ima az új tanévre

Elérkezett az ősz: erre nemcsak a naptárunk, hanem az időjárás is erőteljesen felhívja a figyelmünket. Lehet, hogy félelmekkel vagy bizonytalansággal állsz az új tanév előtt, az is lehet, hogy tele vagy célokkal és ötletekkel – egy biztos: Isten minden nap veled lesz!

Drága Istenem!

Annyira hálás vagyok Neked, hogy elhoztál idáig! Hogy születésemtől kezdve velem vagy, és belépsz velem ebbe az új tanévbe is. Köszönöm a nyarat, köszönök minden jó élményt, új kapcsolatokat, régi barátokkal való találkozásokat! Köszönöm a fájdalmakat is, mert Te ezeket is javamra tudod formálni, és megerősíted a hitemet – azt a hitet, amely már tényleg nem függ a körülményektől, egyedül Rád néz és Benned bízik.

Átadom Neked, Uram, ezt az egész tanévet. Köszönöm, hogy nem egyedül kell végigcsinálnom: mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem (Fil 4:13). Hálát adok, hogy Te velem leszel a tanulásban: az összes dolgozatnál és projektnél, minden vizsgánál és megmérettetésnél fogod a kezem!

Tudom, hogy Te hűséges Isten vagy, aki soha nem hagy el. Látod, mennyire sok minden miatt aggódtam mostanában, de ma úgy döntök, hogy teljes szívvel Rád bízom magam! Az aggódás helyett a hitet választom. Kérlek, mutasd meg, hogyan legyek jelen az osztályomban/szaktársaim között/munkahelyemen, mutasd meg, hogyan tudom képviselni a legjobban a Te szereteted! Taníts, Uram, türelmesnek lennem másokkal és önmagammal is. Taníts meg, hogyan tudok pihenni, kikapcsolódni veled, és aztán újult erővel folytatni a feladataim!

Hálát adok minden ajándékodért, amelyet nekem tartogatsz ebben az évben – érkezzenek azok emberi kedvesség, jó eredmények, Tőled jövő kitartás vagy épp kihívások formájában. Nem félek semmitől, mert Te velem vagy!

Jézus nevében, ámen.

Borítókép - Fotó: Serezniy | Dreamstime.com
Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás