2022. 08. 12.

#csakegygondolat – A tapasztalat vagy a hit szemüvegén át nézel az életre?

Mindig van szabadságunk eldönteni, hogy a hiten vagy az átélt tapasztalatokon és fájdalmakon keresztül nézünk az életünkre. Nem kell letagadnunk a valóságot, a hit nem ezt jelenti: hanem azt, hogy van egy feljebb lévő, szellemi valóság, hogy van feltámadás, és már itt a földön megízlelhetjük Isten végtelen szeretetét!

Ezen a világon tényleg annyi borzalom és nehézség van… háború, aszály, infláció, éhezés, korrupció, hazugságok, emberkereskedelem, erőszak és még napestig sorolhatnánk. És a saját életünkben? Veszteségek, fájdalmak, gyász, harag, megtörtség, reménytelenség, depresszió, szorongás…hát kinek van kedve élni így?!

Van egy jó hírem számodra (és persze önmagam számára is): élhetünk másképp! Engedjük el a csalódásainkat az életünkkel és a világgal kapcsolatban, és csak Isten igéjén keresztül nézzünk mindenre! Tudom, nehéz, mind küzdünk ezzel. De csak így van erőnk folytatni a harcot, csak így tudunk lámpások lenni a sötétségben, ahogy Jézus kérte tőlünk. „Ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával.” (Róm 12:2)

hirdetés

Tapasztalatok vagy hit? Keserű beletörődés vagy élő reménység? A múlt fájdalmai vagy a jövő reménysége?

„Ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a krisztus Jézusban adott jutalmáért.” (Fil. 3:4)

Borítókép - Fotó: Lane Erickson | Dreamstime.com
#csakegygondolat Szilágyi Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás