2022. 08. 12.

Az Istennel való kapcsolat és a tea – több a párhuzam, mint hinnéd!

Ma reggel ittál egy finom kakaót vagy kávét? Vagy inkább a teát szereted? Ma pont a teáról szeretnék beszélni neked, pontosabban arról a folyamatról, ami lehetővé teszi leveleinek, hogy kiadják magukból az aromájukat. Szemlénk.

Pál apostol megvallja: „Mindenre van erőm Krisztusban, aki engem megerősít.” (Filippi 4,13) E szentírási versben görögül

a „megerősít” azt jelenti szó szerint, hogy „szétárasztja bennem erejét”.

A szétáradás ezen gondolata a teára emlékeztet. Fogjuk a vizet, amely mozdulatlan, íztelen, színtelen, szagtalan, s felforraljuk. Amikor már jó meleg, kész, hogy belemártsuk a teát. Elszíneződik a víz, és új ízt kap: elkészült a tea.

Amikor imádkozol és keresed Istent, a szíved forró lesz. Akkor tudja beléd árasztani a Szentlélek Krisztus jelenlétét.

 Valami elkezd szétterjedni… Jelleme, színe, élete. Átformálja az egész életedet, befolyást gyakorol rá, és képessé tesz arra, hogy mindent Krisztus által tegyél meg.

Gyakran azt a hibát követjük el, hogy mindent magunk próbálunk megtenni. Pedig Jézus megmondta: „Nálam nélkül semmit sem cselekedhettek.” (János 15,5) Ez azt jelenti ez, hogy egyáltalán semmit nem tudunk megtenni nélküle? Nem. Egy csomó mindent megtehetünk Jézus nélkül. Jézus nélkül semmi olyat nem tudunk azonban megtenni, ami gyümölcsöt hoz, hatékony és hozzájárul ahhoz, hogy megváltoztassa az életünket és a körülöttünk lévő világot.

Hagyd, hogy a Szentlélek szétárassza életét az életedben! Teremts olyan körülményeket a lelkedben, szívedben, gondolataidban, amelyek lehetővé teszik Számára, hogy neked adja erejét! Tölts időt Isten jelenlétében a Szentírást olvasva, imádkozva és Isten dicséretét zengve!

Ha hagyod, hogy Isten beléd árassza életét, majd kiárasztja általad életét másokra is.

 

Forrás: YouVersion – Egy csoda mindennap

 

Borítókép - Fotó: Natallia Khlapushyna | Dreamstime.com
Lelkiség Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás