2022. 06. 08.

Isten előtt nem kell megjátszanod magad

Hányszor imádkoztál úgy, mintha meg kéne játszanod, hogy jól vagy? Hányszor akartál megfelelni Istennek ahelyett, hogy őszintén elmondtad volna, mi van veled, mi bánt, milyen mélységekben vagy épp? Olyan jó, hogy úgy mehetünk Isten elé, ahogyan éppen vagyunk – Jézus tette ezt lehetővé számunkra. Eric Célérier lelkipásztor gondolatait szemlézzük. 

Megtörtént már veled, hogy jó színben mutatkoztál Isten előtt, pedig semmi nem ment jól? Amikor gépiesen és szinte kényszeredetten imádkozol, például: „Köszönöm, Uram, jelenlétedet. Köszönöm, hogy számíthatok rád…” Miközben rosszabbul már nem is mehetne, kétségbeestél és elkeseredtél. Miért nem mondod meg Istennek egész egyszerűen? Ahelyett, hogy színészkednél?

Isten jelenléte megnyugvást ad, a Vele való találkozáskor tényleg önmagad lehetsz. Nem kell félned, hogy megítél vagy „ferde szemmel néz rád”. Isten úgy szeret, ahogy vagy. Őszinte lehetsz vele. Nem kell megjátszanod magad vagy álarcot hordanod, nem kell azt mondanod: „Jól vagyok, minden rendben”!

Isten a teremtőd: bensőségesen és egészen ismer téged.

Ismeri szíved titkait és egyedül arra vár, hogy őszinte és igaz légy vele, és elmondd neki, mint legjobb barátodnak, ami gyötör vagy elszomorít éppen. Ki akarja árasztani rád szeretetét, méghozzá lényed legrejtettebb zugaiba is. Hadd adjak neked egy tanácsot, amely a 139. zsoltáron alapszik:

hirdetés

„Vizsgálj meg engem, oh Isten, és ismerd meg szívemet! Próbálj meg engem, és ismerd meg gondolataimat!” (Zsoltárok 139,23)

Hívd meg az Urat, hogy

    • fürkéssze bensődet
    • tegye próbára a gondolataidat és a szívedet
    • ismerje meg indíttatásaidat és szándékaidat!

Hagyd, hogy Isten meglátogassa egész lényedet és adj neki szabad kezet! Fogadd el, hogy úgy mehetsz Isten jelenlétébe, ahogy vagy!

Ima

„Köszönöm, Uram, hogy jót tettél lelkemnek (ld. Zsoltárok 116,7). Hozzád jövök úgy, ahogy vagyok, betérek Hozzád és megpihenek a karjaidban. Köszönöm a jelenlétedet, amely megnyugvást ad nekem. Dicsérlek, hogy olyannak szeretsz, amilyen vagyok. Ámen.”

 

Forrás: Eric Célérier – YouVersion

Kedvenc „megküzdési stratégiánk”: a menekülés

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Zoltán 2022. 06. 10. 12:51

    Nem tudom hányan lehetnek ilyenek, akik Isten előtt is megjátszák magukat. Én őszintén megmondom neki a gondolataimat, az más kérdés, hogy sajnos soha nem érzem azt, hogy akár csak egy kicsit is érdekelné…