2022. 05. 16.

Egy zene, amely garantáltan megnyugtat

Jeremy Riddle amerikai dicsőítő egyik leggyönyörűbb dala a Be still, amelyet a 46. zsoltár ihletett. Számomra ez a szám mindig megnyugvást hoz a szívemnek és lecsendesedést az elmémnek. Akár napközben, két program között is!

„Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! Magasztalnak a népek, magasztal a föld.” (Zsolt. 46:11) Nagyon fontos ez az ige! Főleg ma, a 21. század őrülten rohanó embereinek. Folyamatosan zajok és ingerek között vagyunk, szervezünk, tervezünk, összekuszálódott gondolatokkal és zsongó szívvel.

Vágyunk a csendre, Isten békességére, de ez ilyenkor olyan távolinak tűnik.

Pedig Isten már akkor megadta a megoldást: nem kell mást tennünk, mint elcsendesedni és tudni, hogy milyen nagy Istenünk van. „De hogy csendesedjek el, ha ezer dolgom van, helyt kell állnom a munkahelyemen, közben szervezni a hétvégi összejövetelt és még azon is kell gondolkodnom, mikor takarítsak otthon – a lelki problémákról nem is beszélve?” – kérdezheted. Pont ilyen helyzetekben van a legnagyobb szükségünk arra, hogy ha nem is többre, legalább 5 percre megálljunk (ennyi idő ez a dal is). Adjuk a gondolatainkat és a terheinket Istennek és jelentsük ki, hogy továbbra is Ő az Úr, mi pedig Neki adtuk az életünket. Egyedül Ő tud a káoszból rendet teremteni!

Még egy részre felhívnám a figyelmet a dalszövegben: „Let go of your worries/ Only one thing is needed/ Be still and know that/ I am the Lord”, magyarul: „Engedd el az aggodalmaid/ Egyetlen dolog szükséges/ Hogy tudd, én vagyok az Úr”. Tényleg nem kell más!

hirdetés

Borítókép - Fotó: Iuliia Lisitsyna | Dreamstime.com
Blog Zenék
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás