2022. 05. 13.

Istennel a futás

Megindító történet egy futásról, amely mintha az életünk lenne. Fogadjátok szeretettel Rhoffer Erika írását.

Nemrég volt a félmaraton a rakparton. Bárcsak le tudtam volna nektek fényképezni egy öreg bácsit, aki szintén benevezett erre a futásra! Ez a bácsi kitűnt minden versenyző közül, mert olyan körülményei voltak, amelyek nehezítették a futását, de ő mindennek ellenére kitartóan futotta a pályát. A bácsinak olyan görbe volt a tartása, hogy már csak a lábát és a földet látta, nem látott szinte a következő lépésnél előbbre, és már nagyon öreg volt. De ott futott ebben a futóversenyben. Bár leghátul volt, és már minden társa messze járt, de ő hősiesen futotta a kilométereket hátul. A hátam mögötti nézelődők közül valaki felkiáltott: ,,Nézzétek az idős bácsit! Alig tud futni, de mégis végigcsinálja! Annyira jó az, ha valaki végigcsinálja!” Mindenki megcsodálta őt. Utolsó volt, mégis mindenki őt csodálta a legjobban. Az ő futása lett a verseny legdicsőségesebb, legemlékezetesebb része! Látva mindezt, eszembe jutott a futásunk Jézussal.

Annyi mindenen megyünk át az életben, és ott vagyunk csonkán-bonkán. Elindultunk az úton, amelyre beneveztünk Jézussal. Nagyon jó, hogy beneveztünk erre az útra, de az is fontos, hogy hogyan fejezzük be a futásunkat! Végigfutjuk-e a pályát, amelyen elindultunk? 

Sajnálom hogy nem készítettem képet erről a bácsiról. Amikor megláttam őt, úgy elkezdtem sírni, mert annyira drága volt ez a bácsi, annyira szerethető! Egyszerre volt elesett és dicsőséges. Annyira átéreztem Isten szívét abban a pillanatban, amit Ő az emberek felé érez. Szeretem ezeket a pillanatokat! Olyan végtelenség van Istenben, olyan apai és anyai hatalmas szeretet, ha ránk néz, ha ránk gondol! És mi olyan futás résztvevői vagyunk, ami olyan dicsőséggel van körbeövezve, és olyan hatalmas szeretettel és biztonsággal körbeölelve, hogy az túlhalad minden értelmet!

hirdetés

Minden egyes lépésünknél Isten ott drukkol mellettünk büszke apai tekintettel:

,,Igen, te az én fiam vagy! Büszke vagyok rád! Tarts ki! Nagyon jól csinálod! Még van pár lépés. Ügyes vagy! Ez a lépés is milyen jó volt! Tényleg nagyon ügyes vagy! Hú, most vigyázz, ott van előtted az az akadály! Vigyázz, ne érjen hozzá a lábad, csak lépd át! Várj, segítek!”

És végig ott marad és folyamatosan biztat:

,,Ügyes vagy! Az én fiam vagy! Nagyon jól csinálod! De jó futó vagy!” És örömében táncot járva kiáltozik mellettünk: ,,Fiam, te futónak születtél! De még milyen futónak! Többnek mint egy sima futónak! Táncolva futónak! Majd rájössz.” Ha tudnád, hogy mi vár rád a végén, a célnál! Fiam, ami ott vár rád, az meg fog lepni! Olyan jó meglepetés lesz. Olyan jó ez a tervem. Már ma is alig bírtam magammal, és ezen örvendeztem egész nap! Látom magam előtt az arcod. Lenyűgöző lesz! Az öröm az arcodon le fog nyűgözni engem! De várom már ezt a pillanatot! Mennyien várjuk ezt együtt, hogy megérkezz! Ó, milyen dicsőséges lesz! Ó, mennyire szeretlek!”

“Mennyire jó dolgok várnak rád, gyermekem, amelyekről fogalmad sincs még.”

“Ha már tudnád mindezt, már most táncra perdülnél, és az öröm táncával ugrándoznál be a célba. Még nem tudod, de én már látom ezt! Fuss csak ügyesen tovább! Én várok rád, és tervezgetek, álmodozom annak a napnak minden részletéről, amikor a szemeiddel mindent meg fogsz látni, amit neked készítgettem! Nagyon szeretlek, gyermekem! Te az én fiam vagy! És olyan szép vagy! Olyan dicsőséges! Igazi győztes! Bár tudnád ezt magadról, és felszabadulnál arra, hogy táncolva libbenj végig a mindennapjaid futópályáján! Én mindig ott vagyok melletted, és én már táncolok melletted, teljes örömben. Nézz rám! Nézz az arcomba, és erőt kapsz! Az én arcomba nézve a szeretetem biztonságban tartja életed minden lépését. Az én arcomba nézve vagy a legjobb helyen. A legnagyobb biztonságban. Ott vagy otthon. Ott jössz rá, hogy az lehetsz, aki vagy. Akkor jössz rá igazán, ki is vagy. És ez felszabadít téged a táncra! Velem végigtáncolhatod az életed pályáját. Ne nézz le a lábadra, csak az arcomba nézz! A szemeimbe. Én közben vezetlek. És keringőzünk. Egészen a célig. Bízz bennem! Szeretlek!” 

 

Rhoffer Erika

Borítókép - Fotó: Warrengoldswain | Dreamstime.com
Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás