2022. 05. 12.

Nem tévedés vagy, hanem Isten választottja!

Isten gondosan válogatta össze mindazt, ami ma jellemez téged, a szemed színétől elkezdve a személyiségedig. Kiválasztott és megalkotott téged. A föld 7 milliárdnyi lakosa között egyetlen egy van belőled – belegondoltál, mekkora csoda ez?

Isten rendkívüli művész, aki szeretettel és szenvedéllyel alkotta meg a világot, amelyikben élsz. A legmagasabb hegycsúcsok, a tenger mélységei, a galaxisok és a csillagok mind az ő teremtése. Isten mesterműveket visz végbe, és amit megteremt, az mind jó.

Tudtad, hogy Isten egyik neve az, hogy YHWH Hossénou, teremtő Urunk? Ezt olvassuk a 95-ik zsoltárban: „Jöjjetek, hajoljunk meg, boruljunk le, essünk térdre az Úr előtt, a mi alkotónk előtt!” (Zsoltárok 95,6)

Ő a Teremtőd, te pedig egyik műve vagy, egyedi teremtmény, akinek nincs párja.

Ezt olvassuk a Szentírásban: „Hozd meg az én fiaimat messziről, és leányaimat a földnek végéről; mindent, aki csak az én nevemről neveztetik, akit dicsőségemre teremtettem, akit alkottam és készítettem!” (Ésaiás 43,6-7)

És lám, ugyanez a vers, amit személyesen rád alkalmaztam: „Íme, hozd meg őt, aki nevemről neveztetett; őt, akit dicsőségemre teremtettem, akit alkottam és készítettem!”

Isten gondosan válogatta össze mindazt, ami ma jellemez téged, a szemed színétől elkezdve a személyiségedig. Kiválasztott és megalkotott téged. A föld 7 milliárdnyi lakosa között egyetlen egy van belőled:

    • Egyedülálló vagy és Isten külön céllal teremtett meg téged.
    • Isten szenvedélyesen vágyott rád, kigondolt és megteremtett téged.
    • Értékes igazgyöngy vagy Isten kezében, felbecsülhetetlen kincs!
    • Nem tévedés vagy, hanem Isten választottja.
    • Nem a véletlen gyümölcse vagy, hanem Isten szeretetéé.

Akármi is szomorítson el, amikor a tükörbe nézel, határozd el, hogy elhiszed: Isten aprólékosan, szenvedéllyel és tüzetesen formált meg téged, és szépnek, csodálatosnak tart! Szeretettel és jóakarattal néz rád.

Csoda vagy, egyedüli példány. Kedves vagy mennyei Atyád szívének.

 

Forrás: YouVersion 

Borítókép - Fotó: Pavel Ivanov | Dreamstime.com
Lelkiség Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás