2022. 05. 09.

Isten harcba száll érted

Dávid és Góliát története mindannyiunknak ismerős lehet, de vajon alkalmaztuk-e már a saját életünkre az ő küzdelmük tanulságát? Dávidnak nem volt másra szüksége, csak hitre a Mindenható Istenben: ez adta a győzelmét.

Dávid Góliát ellen. Minden bizonnyal az egyik legismertebb szentírási küzdelemről van szó. A „nagy” Góliát és a „kicsi” Dávid közti ellentétet tartom elbűvölőnek ebben a történetben. (1 Sámuel 17)

Góliátnak mindene megvolt ahhoz, hogy győztesen kerüljön ki a küzdelemből: a termet, az erő, a tapasztalat, sőt még a fegyverzet is! Dávidnak, a göndör hajú serdülőnek, a fiatal juhásznak egy parittyája volt öt kaviccsal. Emberi szemmel nézve Dávid sorsa már el is dőlt. A küzdelem kimenetele már jó előre ismeretes, és mégis…

„… Dávid erősebb volt a filiszteusnál, parittyával és kővel. És levágta a filiszteust és megölte őt, pedig kard nem is volt Dávid kezében.” (1 Sámuel 17,50)

Mi is Dávid győzelmének titka? A rendíthetetlen hit YHWH Sebaotban, a seregek Urában. Dávid ismerte Istent és hitt benne. Lám, mit vall Dávid, épp mielőtt Góliátot a földre sújtaná: „Te karddal, dárdával és pajzzsal jössz ellenem, én pedig a Seregek Urának, Izrael seregei Istenének nevében megyek ellened, akit te gyalázattal illettél.” (1 Sámuel 17,45)

hirdetés

Íme, e nagy győzelem szerény titka: egy parittya, néhány kavics, bátorság, rendíthetetlen hit és főleg a seregek Ura, aki vele volt!

Milyen harccal nézel szembe épp?

    • A depresszióval?
    • Az attól való félelemmel, hogy elveszted állásodat?
    • A kudarccal?
    • A betegséggel?
    • Kísértések elleni küzdelemmel?
    • Bonyolult családi helyzettel?

Akármilyen harcot is kelljen megvívnod, nem múlja felül a hadak Ura képességeit! Arra hívlak, teljes szívedből, teljes lelkedből és minden erődből bízz benne!

Mivel Isten ott van veled a harc mezején, kedvező a helyzeted ahhoz, hogy diadalmaskodj. Látod, Isten harcba száll érted! Ebben rejlik a győzelem.

IMA
„Istenem, Seregek Ura, dicsőítem nevedet. Megköszönöm, hogy ott vagy velem a harc mezején. Az, hogy ott vagy velem a küzdelemben, biztosít a győzelem felől. Nagy vagy és jó. Köszönöm, hogy itt vagy az életemben. Taníts meg, hogy napról napra egyre nagyobb tisztelettel és megbecsüléssel legyek irántad! Jézus nevében. Ámen.”

 

Forrás: YouVersion

Borítókép - Fotó: Balazs Toth | Dreamstime.com
Lelkiség
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás