2022. 05. 04.

Mindent megváltoztat, amikor valójában megismered Istent

Ha felismerjük, hogy kicsoda Isten az életünkben, és kik vagyunk mi az Ő szemében, az valódi változást hoz bennünk. Felszabadulunk, hogy azzá váljunk, akinek Ő megteremtett. Vendégírás Békéssy Ildikó Júlia tollából.

Mindent megváltoztat, amikor elkezdjük felismerni, megérteni, amikor elkezd lejutni a szívünkbe, hogy Isten nem egy távoli, rideg, büntető valaki, hanem Ő egy szerető Isten, szerető Atya, Édesapa. Aki a világ teremtése előtt már ismert, szeretett, aki tudja a nevünket, aki a saját kezével formált, az Ő képmására, és aki a saját leheletét adta belénk.

Szeretni akar és gondoskodni akar rólunk, nem akarja, hogy féljünk Tőle, hogy távol legyünk Tőle.

Azért küldte el Jézust, hogy visszafogadhasson magához és ne válasszon el Tőle sem bűn, sem semmi más, hogy bátran és bizalommal, félelem nélkül jöhessünk hozzá.

Ő olyan apa, aki az életünk része akar lenni, aki közel akar lenni hozzánk, aki velünk együtt akar álmodni, tervezni, dolgozni.

hirdetés

Ő olyan apa, aki ismeri az összes fájdalmunkat, félelmünket, küzdelmünket. Aki része akar lenni mindennek, ami minket ér, aki támogatni akar, felemelni, szabaddá tenni, átvenni a terheinket.

Ő olyan apa, aki mindenben a legjobbat akarja nekünk, aki a legjobbat készíti és a legjobbat adja, aki el akar halmozni a szeretetével és az ajándékaival.

Szeretett, édes gyermekeiként tekint ránk, nem idegenként, nem szolgaként, nem mostohaként.

Nem vagy árva, elvetett, elutasított, szerencsétlen, utolsó, hanem az első, egyetlen, szeretett, édes gyermeke a Mennyei Atyának, aki akarja, hogy ezt elhidd, akarja, hogy megismerd Őt, valóságosan, annak, aki Ő valójában, mert ez a lényed legmélyéig megváltoztat és meggyógyít, felszabadít, és azzá tesz, aki valójában vagy.

 

 

Békéssy Ildikó Júlia 

Borítókép - Fotó: Viktor Gladkov | Dreamstime.com
Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás