2022. 04. 29.

,,Ne sajnáld a gyerekedet, mert a világ nem olyan, mint régen” – erőteljes üzenet szülőknek

Szülők, nagyszülők, rokonok száját hagyja el olykor a sóhajtás: milyen világban kell a gyermekeinknek felnőni? Alex Cravens amerikai lelkipásztor kemény üzenetet fogalmazott meg ezzel kapcsolatban.

Ne sajnáld és ne féltsd a gyerekeidet, mert a világ, amelyben fel fognak nőni, nem olyan, mint régen.

Isten teremtette, és pontosan arra a pillanatra hívta őket, amelyben éppen vannak. Életük nem baleset vagy véletlen.

Neveld őket, hogy megismerjék azt az erőt, amelyben Isten gyermekeiként járhatnak.
Neveld őket Szava tekintélyére.
Tanítsd meg őket hitben járni, tudva, hogy Isten irányít.
Erősítsd meg őket, hogy tudják, képesek megváltoztatni a világot.
Ne arra tanítsd őket, hogy féljenek és csüggedjenek a világ helyzete miatt, hanem arra, hogy reménykedjenek abban, hogy tehetnek ellene.

hirdetés

A történelem során minden embert Isten szuverén terve miatt helyeztek abba az időbe, amelyben éltek.
Tudta, hogy Dániel képes kezelni az oroszlánok barlangját.
Tudta, hogy Dávid képes kezelni Góliátot.
Tudta, hogy Eszter képes kezelni Hámánt.
Tudta, hogy Péter képes kezelni az üldöztetést.
Tudja, hogy gyermeked bármilyen kihívással is szembesül az életében, kezelni tudja majd. Kifejezetten erre teremtette!

Ne féltsd a gyermekeidet, hanem érezd megtisztelve magad, hogy Isten TÉGED választott ki, hogy neveld azt a generációt, amely életünk legnagyobb kihívásaival néz szembe.
Emelkedj fel a kihívásra.
Emeld fel Dánielt, Dávidot, Esztert és Pétert!

Isten nem vakarja a fejét azon tűnődve, hogy mit fog kezdeni ezzel a világgal.
Van egy hadserege, amelyet azért hoz el, hogy elűzze a sötétséget, és megismerje Őt az egész Föld.

Ne hagyd, hogy a félelmed ellopja azt a nagyságot, amelyet Isten beléjük helyezett. Tudom, hogy nehéz elképzelni őket másként, mint a mi édes kisbabáink, és csak meg akarjuk őket védeni mindentől, ami valaha is nehéz lehet nekik, de ezekre az időkre születtek.

Alex Cravens

Borítókép: Flynt | Dreamstime.com
Lelkiség
hirdetés

3 hozzászólás

  • Válasz KG 2022. 04. 30. 17:31

    Tiszteletem!

    Nagyon szép gondolatok – de azért a világ ennél árnyaltabb, mert a gonosz is létezik a világban.
    Nem provokatív kérdéseknek szánom, de mit lehet arra válaszolni – és megköszönném, ha valaki tudna jó válaszokat adni ezekre -, ha valaki pl. a következő traumák miatt fél a gyermekvállalástól:

    – vannak gyermekek, akik akár tömeges megerőszakolásból fogannak, pl. háborúkban ez nem is olyan ritkaság. Mit lehet erre mondani, hiszen itt gonosz tettből fogan a gyermek, örök traumát okozva az anyának, gyermeknek egyaránt. Ezen esetekben hogy lehet magyarázni a lelkipásztor szavait: “pontosan arra a pillanatra hívta őket, amelyben éppen vannak. Életük nem baleset vagy véletlen.”

    – vannak gyermekek, akik akik eleve betegen születnek, vagy gyermekkorukban sérülnek, és hosszú évek szenvedései után halnak meg (munkám során sok ilyet láttam). Lehet, hogy akik segítenek rajtuk, nemesebbé válnak szeretetben, de attól a beteg gyermek még szenvedni fog.

    -vannak gyermekek, akiket pici koruktól fogva bántalmaznak, kínoznak – nem is enyhén, szintén sok ilyen esettel találkoztam. Nem számoltam, hogy hány megvert, cigarettacsikkel égetett, vagy halálra vert gyereket láttunk el. Az egyik legszomorúbb az volt, aki nem egészen tíz évesen felakasztotta magát, azért, hogy meneküljön…

    – mennyi gyermeket rabolnak el, adnak el prostitúcióra és más gaztettre, és lehetne sorolni még a gonosz ténykedését

    Aki sokat lát a világ borzalmaiból, az nehezen tudja a gyermekeket nem félteni. Mert a gonosz csak az Armageddon után űzetik majd el a Földről…

    Tényleg várom a válaszokat:)

  • Válasz KT 2022. 05. 02. 16:15

    Tisztelt KG!

    Ez egy nagyon gyakran feltett kérdés. Én gyerekektől is sokszor hallom. “Hol van Isten ilyenkor?” Fontos azt tudatosítani, amit Ön is írt, hogy a gonosz létezik a világban, és a felsoroltak az ő művei. Isten minden felett Úr, és csak ott kap teret a gonosz, ahonnan Isten valamilyen okból átadja a terepet. Sötétség csak ott van, ahonnan kizárják a fényt.

    Nekem is van egy unokatestvérem, aki csak pár évet élt, mert a szülésnél megsérült. Nagyapám egy átkot mondott ki a szülőkre még az esküvőjük előtt, hogy szülessen korcs gyerekük. Viszont egy dolgot nem szabad elfelejteni, hogy a gyerekek egyenesen a Mennybe jutnak, akkor is ha a szülők nem voltak hívők. Nekem van egy egészséges, erős és szép unokatestvérem, akiről Jézus gondoskodott.

    Nem látunk bele Isten kártyáiba, hogy egy-egy szenvedés miért van? A Bibliában József ezt a kérdést nagyon sokszor feltehette, mire felnőtt korára megértette, hogy a népének és az egyiptomiaknak a megmentője legyen. Vagy hogy egy mellékszereplőt mondjak: Naámán feleségének a kis szolgálólányát a szírek egy portyázás alkalmával ejtették foglyul. Talán a szüleit meg is ölték. Viszont ha ő nem reklámozza be Elizeust, akkor a hadvezér nem gyógyul meg. Istennek pedig az volt a terve, hogy az asszírokat még egy ideig visszatartsa a szerepüktől. Isten akkor tud bennünket és a gyerekeinket is használni, ha rábízzuk magunkat, és imádkozunk.

    Borzasztó lehet látni azokat a dolgokat, amikről ír, de ez azért is ilyen elrettentő, mert hozzánk képest koncentráltan találkozik velük. Ezek mind felkiáltójelek a világ kegyetlenségéről. Viszont a gonosznak részben pont az a célja, hogy elrettentsen, és ne szülessenek gyerekek (lásd Aldi Nord legfrissebb kisfilmes botránya) – főleg ne keresztényektől. Jeremiás figyelmeztette a fogságra menőket, hogy a körülmények ellenére építsenek otthonokat és sokasodjanak. Vagy korábban Egyiptomban minden intézkedés ellenére a zsidók egyre csak többen lettek, bármilyen nehéz körülmények között is éltek. Mindkét eset vége szabadulás lett.

    Hittel vállalni kell a gyerekeket! Az Igében azt találjuk, hogy Isten örökségként tekint a fiakra. Az Ő örökségeként, amit meg kell őriznünk. Ők olyan nyilak, akiknek nálunk előrébb kell célba jutniuk. Istennek megvan a célja velük, és Ő ismeri a kivitelezés módját is!

  • Válasz sz.f.m. 2022. 05. 04. 08:00

    Kedves 777!
    Ezekben a példákban olyanokat láthatunk, akik megtudták különböztetni az Isten imádást
    a bálvány imádástól. Ma sajnos nagyon is aggasztó a helyzet, mert Isten ugyan akar segíteni népén,
    de az Ő ÜZENETEI NEM JUTNAK EL gyermekeihez. A mai idők Káinjai és az árulás miatt!
    IÉI 1993. április 20.
    Az Alex Cravens cikkével ellentétben nagyon is sajnálom a gyermekeinket!