2022. 04. 21.

Orbán Viktor hivatalosan is meghívta Ferenc pápát egy magyarországi látogatásra

Orbán Viktor miniszterelnököt csütörtökön magánkihallgatáson fogadta a Vatikánban Ferenc pápa. A találkozón a miniszterelnök hivatalosan is meghívta Magyarországra a Szentatyát.

Orbán Viktor miniszterelnök „nagy magyar tradíciót folytatott” azzal, hogy választási győzelmüket követően a Szentatya meghívását fogadta el elsőként – írja az MTI. A találkozón többek között szó esett a béke előremozdításáról, az ukrán menekültek megsegítéséről és a családok védelméről is, mely kérdésekben a miniszterelnök számít Ferenc pápa segítségére is. 

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, sajtóértesülések szerint a szeptemberben Budapesten tartott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus után a vártnál sokkal hamarabb térne vissza Magyarországra Ferenc pápa. Bár a híreket nem erősítették meg hivatalosan, és sok a kérdőjel a Szentatya további útjaival kapcsolatban, Orbán Viktor hivatalosan is meghívta találkozójuk során Ferenc pápát Magyarországra, a látogatás a következő év során valósul meg. A miniszterelnök szerint kérdésére „biztatóan pozitív választ” kapott. További részleteket ebben a témában azonban egyelőre nem osztottak meg. 

Forrás:MTI

Borítókép: Vatikánváros, 2022. április 21. A Vatikáni Média által közreadott képen Ferenc pápa (b) magánkihallgatáson fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a Vatikánban 2022. április 21-én. Az április 3-i parlamenti választás óta a kormányfõ elsõ hivatalos útja a vatikáni látogatás. MTI/Vatikáni Média
Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Csurgai Csaba 2022. 05. 01. 20:03

    Tehát még egyszer: a Szentatya MAGÁNKIHALLGATÁSON fogadta népünk szeretett kormányfőjét, nem meghívás alapján. Ez nem hivatalos államközi találkozó volt, ahogy azt a kormánymédia beállítani igyekszik.