2022. 04. 21.

5+1 programötlet Anyák napjára

Mi lenne, ha idén anyák napján nemcsak egy ajándékkal lepnéd meg az édesanyádat, hanem valamilyen közös programmal is? Az együtt töltött minőségi idő tényleg aranyat ér! Ehhez adunk most néhány tippet.

  1. Menjetek el hajózni!

Végre van annyira jó idő, hogy elindultak a hajók, mind a Dunán, mind a Balatonon. Szuper közös program lehet, ha elmentek egy sétahajóútra vagy akár BKK hajóval mentek néhány megállót.

  1. Próbáljatok ki egy új receptet együtt!

A közös sütés-főzés az egyik legjobb program, főleg, ha utána együtt eszitek meg, ami elkészült. Lehet akár egy jó krémleves vagy egy finom répatorta, a lényeg az alkotás folyamata!

  1. Nosztalgiázzatok!

Néha annyira jólesik feleleveníteni a közös emlékeket a régi fényképekkel, videókkal! Látni, hogy milyen volt anno az életünk, hogy mennyi élmény van mögöttünk, vagy épp mennyi nehézségen küzdöttük át magunkat családként. Ha van kedvetek, válasszatok ki egy-két régebbi kedvenc fényképet és vegyetek hozzá keretet!

hirdetés
  1. Olvassátok fel egymásnak a kedvenc verseiteket!

A hétköznapok során ritkán jut idő arra, hogy megosszuk egymással a kedvenc olvasmányélményeinket, egy ünnep viszont jó lehetőség, hogy kiszakadjunk a megszokásból! Válasszatok 2-2 számotokra kedves verset (vagy épp igeverset), és olvassátok fel egymásnak.

  1. Szedjetek virágot!

Igazi feltöltődés, ha kint lehetünk a szabadban, kirándulunk valahol vagy csak sétálunk egy nagyot. Ha már Anyák napja, szedjetek egy csokor vadvirágot vagy orgonát, amely később a lakás dísze lesz és még jó illatot is ad.

+1: Imádkozzatok együtt!

Ez bármelyik program kiegészítője lehet, de önmagában is nagyon értékes. Menjetek Isten elé, adjatok hálát egymásért és hordozzátok egymás terheit. Nagyon méllyé teheti a kapcsolatot egy ilyen imaközösség.

 

Borítókép - Fotó: Konstantin Yuganov | Dreamstime.com
Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás