2022. 04. 19.

Ima, ha nehéz megbocsátani

Van, amikor tudjuk, hogy a legjobb, legfelszabadítóbb út a megbocsátás lenne, mégis nehéz ezt megtenni. A jó hír, hogy nem érezni kell a hajlandóságot a  megbocsátásra, hanem elég döntést hozni – és bízhatunk abban, hogy a többit elvégzi bennünk Isten. Íme egy ima, amellyel segíthetjük a folyamatot.

Drága Atyám!

Te látod a szívem, és tudod, mennyire nehéz érzések, gondolatok vesznek körbe most. Megsebeztek, megbántottak és mintha nem látnák be, mekkora fájdalmat okoztak ezzel. Sértettség, harag, keserűség van bennem, de most mindezeket szeretném Neked adni, Uram.

Köszönöm, hogy Te törődsz velem, és pontosan tudod, min megyek most keresztül. Köszönöm, hogy ami velem történt, Neked még fontosabb, mint nekem, és Te vagy az igaz bíró, nem én! A bosszú és a haragtartás helyett most a megbocsátást választom. Mindezt azért tudom megtenni, mert Te is minden vétkemet megbocsátottad nekem, és elhordoztad a bűneim következményeit. Ahogy az igédben olvassuk: „Viseljétek el egymást és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is.” (Kol. 3:12)

Megbocsátok! Megbocsátok azoknak, akik megsebeztek, és ha kell, megbocsátok önmagamnak is. Hálát adok, hogy Veled mindez lehetséges, és hogy Te vagy az, aki a szívemet, az érzéseimet is helyreállítod. Köszönöm, hogy igazságos és szerető Isten vagy. Bízom Benned.

Ámen.

Borítókép - Fotó: Tinnakorn Jorruang | Dreamstime.com
Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás