2022. 04. 14.

#csakegygondolat – A kalács a fontosabb, vagy a békében megélt ünnep?

Magamon is észrevettem, hogy kezd elborítani a készülődés miatt érzett pánik. Ilyenkor szeretek megállni egy percre és végiggondolni: vajon valóban megér ennyit az idegeskedésem?

Szeretek sütni, új recepteket kipróbálni. A problémát az okozza számomra, hogy alig tudok lemondani valamiről, amit szívesen kipróbálnék, így már ötféle kalács is van a fejemben, amit jó lenne elkészíteni idén. Azonban azt vettem észre, hogy bár nagyon szívesen kipróbálnám ezeket a recepteket, már most idegeskedem miattuk. 

Mikor fogom bedagasztani? Mikor készítsem el a tölteléket? A család melyik fele örülne ennek vagy annak jobban? – amikor azt számolgattam, hogy az esti szertartás vajon mikor ér véget és utána be fogom-e tudni dagasztani a másnapi kalácsot, akkor leállítottam magamat. 

hirdetés

Nem akarok a templomban ülve azon gondolkodni, mikor fog megsülni a kalács. Nem akarok emiatt hazasietni a végén. Észre kellett vennem, hogy az ünnep iránt érzett lelkesedésem, és kicsit a büszkeségem is – ami azzal szeretne felvágni, hogy fantasztikusakat süt -, előrébb került a lényegnél. 

Ha te is tapasztalod magadon, hogy a fizikai készülés előrébb került a lelki tartalomnál, akkor állj meg egy percre és gondold végig, hogy mi az, ami már fölösleges. Megér ez annyit, hogy akadályozzon a feltámadás örömhírének megértésében, átélésében? Tedd fel ezt a kérdést magadnak te is. 

Borítókép: Viorel Margineanu | Dreamstime.com
#csakegygondolat
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás