2022. 04. 11.

Amit Isten megígért, azt teljesíti is

Anna fájdalma az volt, hogy nem lehetett gyermeke. De Isten komoly feladattal látta el, Sámuel anyjává tette, aki az Úr szolgálatába állt később. Anna történetéről C. H. Spurgeon írt elmélkedést.

„Nem, uram! Bánatos lelkű asszony vagyok. Nem ittam bort vagy szeszes italt, hanem a lelkemet öntöttem ki az ÚR előtt.” 1Sám 1,15

Isten meghallgatta Anna imádságát. Amikor Éli részegséggel vádolta Annát, nem is sejtette, hogy az asszony hamarosan újra Sílóban lesz, és ő mély megbecsüléssel és örömmel fogja üdvözölni, mivel az Úr kegyelmével ajándékozta meg. És te, kedves bánatos lelkű nőtestvérem, nem keseregnél szívedben olyan sokat, ha tudnád, milyen nagy áldást tartogat számodra az Úr! Jó kilátásaid vannak a jövőre vonatkozóan!

Megpróbáltatásaid útja hamarosan véget ér, és minden megváltozik. A Vörös-tenger nyugtalanul hullámzik előtted, és félelmetesek a habjai. De egészen lecsendesedik, amikor átkel rajta az Úr népe.

Vegyétek ezt szívetekre, és engedjétek, hogy megvidámítson benneteket az Úr. Amit Isten megígért nektek, azt teljesíti is.

hirdetés

A bánatos lelkű Anna alkalmas anyja lett Sámuelnek. Nem minden asszony bízható meg azzal a feladattal, hogy fiatal prófétákat neveljen. Sok balga anya gyermekét is balgává tette. Akinek ilyen “angyala” volt, abból hamarosan “komisz kölyök” lesz. Egy bölcs anyához hozzátartozik, hogy bölcs fiút nevel. Ezért Sámuel kiváló jellemét és életrajzát legnagyobb részben édesanyja szomorúsága gyümölcsének és szenvedése jutalmának tekintem.

Annának kevés ideje volt fia nevelésére, mert az hamar elhagyta a szülői házat, hogy az Úrnak szolgáljon. De Anna sikeresen elvégezte feladatát ebben a rövid időtartamban, mert a gyermek Sámuel már azon a napon imádkozott, amikor édesanyja elvitte a templomba.

Fontoljátok meg azt is, hogy Isten Annát további áldások elfogadására is előkészítette, mert Sámuel odaszentelése után még további öt gyermeket kapott Istentől. Nagy kamat volt ezért a kölcsönéért: ötszáz százalékos kamat!

Előbb azonban el kellett válnia Sámueltől. Ezért hordozzátok csak szent bizalommal, amit rátok terhelt az Úr, és a megfelelő időben nagy áldásokban részesültök.

Forrás: C.H. Spurgeon – A Te szavadra – Áhítatok minden napra

Borítókép: Suwaree Tangbovornpichet | Dreamstime.com
Lelkiség
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás