2022. 04. 02.

Ima az országgyűlési választások előtt

A Piarista Rend Facebook-oldala osztotta meg az Emmausz applikációban elérhető gyönyörű imát, amelyet az országgyűlési választások előtt imádkozhatunk el.

Szerető Istenünk, gondviselő mennyei Atyánk, kérünk, légy velünk ebben az időszakban!

Küldd el Szentlelkedet, hogy megvilágosítson bennünket, amikor hazánk jövőjén gondolkodunk és mérlegeljük a lehetőségeket, a különböző politikai csoportok mellett szóló érveket!

Adj bölcsességet, hogy helyesen tudjuk megítélni a jelölteket és ígéreteiket!

hirdetés

Tégy nyitottá és türelmessé bennünket, hogy meghallgassuk egymást, megőrizzük tiszteletünket és szeretetünket azok iránt, akik tőlünk eltérően gondolkodnak, és ne engedjük meg magunknak a gyűlölködést, a rágalmazást, mások becsmérlését!

Olyan vezetőket szeretnénk, akik valóban az emberek boldogulását, a közjót akarják szolgálni, és nem saját érdekeiket vagy pártjuk érdekeit keresik, akik bátor döntéseket hoznak az egyenlőtlenségek és igazságtalanságok felszámolására, a legkiszolgáltatottabbak felemelésére, a munkahelyteremtésre, a korrupció felszámolására, a természet megóvására, egy olyan társadalom építésére, amelyet valódi szabadság és egymás elfogadása jellemez.

Állj mellettünk, hogy felülemelkedjünk önzőségünkön, és ne a magunk érdekeit, hanem az egész nemzet érdekeit tegyük első helyre, és olyan vezetőket tudjunk választani, amilyenekre ennek az országnak és a jövő nemzedéknek szüksége van!

Segíts, hogy a szavazással felvállaljuk felelősségünket a politikai folyamatokban való részvételért, hogy ily módon is hallassuk hangunkat, ami különösen fontos a mostani bizonytalan időkben!

Tölts el bennünket bátorsággal és erővel, hogy most különösen is a béke eszköze legyünk, és ne a széthúzásé, hogy reménnyel és ne lemondással tudjunk a jövőbe tekinteni!

Jézusunk, világosítsd meg elménket, melegítsd fel szívünket és szenteld meg döntéseinket! Segíts, hogy a választások alatt és után is megőrizzük a szeretetet, és úgy szeressük egymást, ahogyan te szerettél bennünket!
Segíts, hogy a választások után is egy jobb és testvériesebb társadalomért dolgozzunk, különbségtétel nélkül szeressük felebarátainkat, és kovásza legyünk köztünk működő országodnak!

Ámen.


Köszönjük Kovács István olvasónknak, hogy felhívta az imára a szerkesztőségünk figyelmét.

Borítókép - Fotó: Dreamstime
Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás