2022. 03. 29.

Hogyan hozd ki a legtöbbet bármelyik kapcsolatodból? – 3 imatipp

A kapcsolataink az egyik legfontosabb része az életünknek, de túl sokszor próbáljuk önerőből, okosan megoldani őket. Ugyanígy előfordul, hogy nem vonjuk be Istent a képletbe, amikor párkapcsolatra vágyunk vagy javítani szeretnénk azt. Az imának sokkal nagyobb szerepe van mindebben, mint gondolnánk! Íme 3 imatipp, amely a kapcsolatainkra is hatással lehet.   

Bármilyen élethelyzetben legyél is, a kapcsolataid óriási jelentőségűek lehetnek. Akiknek hiányzik a párkapcsolat, azon vannak, hogy szerezzenek. Akiknek van, azon dolgoznak, ami hiányzik a kapcsolatból.

Mikor akadályokkal szembesülünk a kapcsolatunkban, könnyen fókuszálunk kifelé, és könnyen túlgondolhatunk olyan dolgokat, amelyek felett nincs is hatalmunk. De mi van, ha ezek a kihívások nemcsak arra szolgálnak, hogy befelé nézzünk, hanem arra is, felfelé nézzünk? Mi van akkor, hogyha az, hogy felfelé, Isten felé nézünk, az valóban meg tudja változtatni a kapcsolatainkat?

Az ima az a cselekedet, amikor átadjuk a problémáinkat, aggodalmainkat, félelmeinket, vágyainkat és álmainkat Istennek, akinek van hatalma arra, amire nekünk, embereknek nincs. Ha túlterheltnek érzed magad azoktól a dolgoktól, amelyek már hosszú ideje nem változnak a szerelmi életedben (vagy épp annak a hiányát érzed), fontolj meg néhány lehetőséget, hogy ezeket a dolgokat annak a kezébe add, aki tud is kezdeni valamit velük.

  1. Imádkozz, hogy Isten adjon türelmet, mikor kiöntöd Neki a vágyaidat!

„Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek.” (Mt.7:7) Néha egyszerűen a saját félelmeink és kétségeink tartanak távol attól, hogy a szívünket valóban Istenhez vigyük. Mi van, ha nem hallgat meg? Mi van, ha nem válaszol? Vagy ami még rosszabb, mi van, ha nem is érdekli?

hirdetés

A Bibliából tudjuk, hogy szerető Istenünk van, aki sokkal jobban törődik velünk, mint ahogy el tudjuk képzelni, és aki vágyik arra, hogy elé hozzuk a kéréseinket. Nincs határa annak, hogy mit kérhetünk, mindaddig, amíg a szívünk vágyait az Övéhez igazítjuk.

Mik a legmélyebb szükségleteid és vágyaid? Mondd el Neki! Bármiért is imádkozol, a kulcs, hogy egyszerűen kérj – és bízz benne, hogy ő megadja vagy válaszol rá.

Istenben bízni nem mindig könnyű, mert türelmet igényel – ez pedig arra emlékeztet, hogy nem nálunk van az irányítás. De még a várakozás időszakában is meg tud változtatni, formálni, táplálni és felkészíteni, hogy megtedd a következő lépést a megfelelő időben. Kérd meg Őt erre, és vágyd látni a munkáját az életedben!

 

  1. Imádkozz, hogy tegyen késszé a kapcsolatra!

„Öltsetek tehát magatokra – mint Isten választottai, szentek és szeretettek – könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet.” (Kol. 3:12) belegondoltál már, hogy ahhoz, hogy Isten megváltoztassa a kapcsolati helyzeted, először téged kell megváltoztatnia? Ahelyett, hogy csak szeretetre vágynánk, fontos, hogy megtanuljunk valóban szeretni.

Akár arra van szükséged, hogy szabaddá válj a múltad terhétől, akár arra, hogy letedd elé a jelenlegi bűneid és rossz szokásaid, kérd Istent, hogy nyissa meg a szemed és észrevehesd azokat a dolgokat, amelyeket magadtól talán nem látnál meg. Kérd Istent, hogy erősítsen meg abban, hogy ne csak a jót, hanem a legjobbat keresd! Ha a szíved kész arra, hogy szeressen másokat olyan módon, ahogy Isten megálmodta, akkor a kapcsolataid megerősödnek és gazdagodnak.

 

  1. Imádkozz, hogy Isten legyen fókuszban, függetlenül attól, hogy milyen a kapcsolati státuszod!

„Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit!” (Zsolt.37:4) Ahelyett, hogy azon erőlködnénk, mit adjon nekünk Isten, mi lenne ha azt kérnénk Tőle, hogy magából adjon többet? Ha ezt a kérést visszük Isten elé újra és újra, Ő képes a szívünket közel vonni magához, hogy Ő váljon a leggyönyörűbbé a szemünkben és Rá vágyjunk a leginkább. Nem számít, mi történik épp az életünkben, ennek a perspektívaváltásnak van ereje arra, hogy mindent megváltoztasson.

Talán itt az idő arra, hogy valóban dolgozzunk a szerelmi életünkön és más kapcsolatainkon, ahelyett, hogy aggódnánk miattuk. Talán itt az idő, hogy imádkozzunk.

 

Fordította: Szilágyi Anna 

Forrás: Relevant Magazine

Borítókép - Fotó: Olga Rolenko | Dreamstime.com
Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás