2022. 03. 13.

Imádság az aggódó szívért

A mai napon imádkozzunk azért, hogy lelkünk visszatalálhasson Istenhez és az Ő békéjéhez, mely megnyugtathat bennünket ezekben a nehéz időkben, és segíthet, hogy félelmünket megszüntesse és Benne bízva békésen élhessük életünket!

Ez a világ napokig, hetekig sötét helynek tűnhet számunkra. Lövöldözésekről, ártatlan életek elvesztéséről, terrortámadásokról, nyugtalanságról és harcokról szóló hírek folyamatosan emlékeztetnek arra minket, hogy bizonytalan időket élünk. A múlt fájdalmai szorosan összekapaszkodnak, jelen valóságunk tele van nyomással, a jövő félelmetesnek tűnhet.

Sokszor elgondolkozunk azon, vajon lehetséges-e békét találni mindezek közepette?

A békés élet gyakran választáson múlik. Nekünk kell úgy döntenünk, hogy megbízunk Benned, bármi történjen is, imádkozunk mindenért, amivel szembesülünk. Hiszünk abban, hogy mindig velünk vagy és Te irányítod életünket.

hirdetés

Isten Igéjében emlékeztet bennünket arra, hogy a béke nem magától értetődően jön el hozzánk, hanem azt mondja, hogy „Kerüld a rosszat és cselekedjél jót; keresd a békességet és kövesd azt.” (Zsolt. 34:15). Persze a körülöttünk lévők is adnak nekünk tanácsokat: „Menj el néhány napra, pihenj, légy boldog, nyaralj, kapcsolódj ki, csak ne gondolj stresszes dolgokra!”. Azonban ez csak átmeneti megkönnyebbülés egy ilyen küzdelmes világban. 

Az Isten által kínált béke egészen más. Tartós. Bizakodó. Igazi. Mélyeket lélegezhetünk mindazon dolgok közepette, amelyekkel szembesültünk, szembesülünk vagy szembesülni fogunk – a múltban, a jelenben vagy a jövőben. Felállunk a félelem ellen, amely meg akarná fojtani az életünket. 

Egyszülött Fiát, magát a béke tiszta esszenciáját küldte el, hogy tartós szabadságot és békét adjon nekünk.

Az ima:

Drága Istenünk,

világunk sérült és összetört. Imádkozunk azokért, akik ezen a héten elveszítették szeretteiket, kérjük, vigasztald meg őket gyászukban és veszteségükben, fedd be őket békéddel és jelenléteddel, ahogy csak a Lelked képes!

Tudjuk, hogy bármivel is nézzünk szembe, te vagy a mi Békénk és Menedékünk, egy mindig jelen lévő segítség a problémák idején. Köszönjük, hogy Igédben végig emlékeztetsz minket, hogy nem egyedül nézünk szembe a viharokkal, hanem Te mindig velünk vagy. 

Bevalljuk, hogy szükségünk van Rád. Arra kérünk, bocsáss meg nekünk, amiért gyakran mindent egyedül próbálunk kitalálni és időnként nem bízunk abban, hogy képes vagy mindig mellettünk állni. Add meg nekünk azt a képességet, hogy jobban megbízhassunk Benned. Szeretnénk megnyugvást találni a jelenlétedben. Adj nekünk bölcsességet, hogy keressük a békét és törekedjünk rá, emlékezve arra, hogy ezt csak Benned találhatjuk meg.

Köszönjük, hogy törődsz velünk, hogy szerető és erős jelenléted békéje őrzi és védi szívünket és elménket. Köszönjük, hogy nem kell félelemben járnunk, vagy az aggodalom és a stressz túlterhelt szakaszaiban élnünk, amíg a Te békédért imádkozunk.

Ámen.

Forrás: iBelieve

Ujhelyi Dóra

Lelkiség
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Szilágyi József 2022. 03. 14. 07:36

    Menekültek vagyunk.
    Isten elől, vagy Őhozzá.
    Őhozzá!