2022. 03. 06.

Erőteljes ima Ukrajnáért

Miközben a világ szeme Ukrajna és az ország határánál zajló háború felé fordul, az első és legjobb, amit tehetünk az az, hogy Istent kérjük imádságban, hogy béke legyen a világban.

Urunk,

Köszönjük, hogy minden helyzetben, minden sötét pillanatban mellettünk vagy és közöttünk tevékenykedsz. Még akkor is, ha a dolgok a legsivárabbnak tűnnek, bízunk a hatalmadban és az erődben. János evangéliumában azt mondtad:

„A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” (János 16:33)

Miközben figyelemmel kísérjük az ukrajnai háború kibontakozását, kérjük kegyelmedet és békédet, hogy uralkodj minden érintett szívében és lelkében!

Imádkozunk Ukrajna népéért

Istenünk, buzgón imádkozunk Ukrajna népéért. Ez a nemzet és népe egy évszázada küzdött Oroszországgal, és már több mint 13 ezren haltak meg a kisméretű háborúban, amely 2014 óta dúl Ukrajna délnyugati részén. Egy ellenálló és kitartó népről beszélünk, amely a világnak egy olyan részén él, amely rendszeresen háborút és felfordulást tapasztalhatott. Amikor Jézus a Földön járt, hasonló, elnyomástól és a könyörtelen birodalom döntéseitől sújtott területeken tevékenykedett.

„Akinek szilárd a jelleme, azt megőrzöd teljes békében, mert benned bízik.” (Ézsaiás 26:3)

Azt kérjük, hogy Ukrajna népe biztonságban legyen, és ne csak a földi békét ismerjék meg, hanem az Te igazi és megingathatatlan nyugalmadat is.

Imádkozunk a világ vezetőiért

„Olyan az Úr kezében a király szíve, mint a patak vize: arra vezeti, amerre akarja.” (Példabeszédek 21:1)

Imádkozunk most azért, hogy munkálkodj a világ vezetőinek szívében, és ösztönözd őket a béke megteremtésére! Imádkozunk azokért, akik oly sokakat érintő döntéseket hoznak, és fel kell készülniük egy nagyszabású háború lehetőségére is. Kérünk, Istenünk, hogy indítsd békére szívüket, hogy megtalálhassák a háború békés alternatíváját, és abban megegyezzenek.

Imádkozunk a katonákért

Imádkozunk a hadseregek tagjaiért is, akiket az esetleges közelgő csatára való felkészülés érdekében hívtak be. Urunk, elkötelezték magukat, hogy mindent odaadnak mások védelme érdekében, és imádkozunk értük, hogy védd meg őket, ahogyan azt korábban megígérted:

„Aki a Fölséges védelmében lakik, aki a Mindenható árnyékában él, az így beszél az Úrhoz: Te vagy a váram és a menedékem, Istenem, benned bízom!” (Zsoltárok 91:1-2)

Imádkozunk a keresztény testvéreinkért

Imádkozunk sok felebarátunkért, akik Ukrajnában végzik a munkájukat, melyre Te kérted őket. Számos misszionárius, pap és egyházi vezető tevékenykedik a helyszínen, és naponta szolgálja az ukrán népet. Kérjük, hogy védd meg őket, és add meg, hogy továbbra is szabadon szolgálhassanak Téged és a körülöttük élőket. Kérjük, hogy ne féljenek és szabadon hirdessék Igédet, tedd lehetővé számukra, hogy a Te erődben járjanak, és szilárdan kiálljanak a gonosz ellen, amellyel most szembenéznek.

Imádkozom, hogy az ukrajnai hívők a félelemmel szemben találjanak lehetőséget Krisztus örömhírének közvetítésére, aki tökéletes békét kínál nekünk a világban.

„A tanítványok pedig Jeruzsálemből minden irányba elmentek, és mindenkinek hirdették az örömhírt.” (ApCsel 8:4)

Tudjuk, hogy többet tudsz tenni, mint amit most kérünk vagy el tudunk képzelni, és ebben a bizalomban imádkozunk a békéért.

Ámen.

Forrás: iBelieve

Ujhelyi Dóra

Ima
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Márti 2022. 03. 06. 11:31

    🙏