2022. 03. 04.

Engedelmesség – hogyan valósítsam meg a gyakorlatban?

Nem tartozik a kedvenc témáink közé az Istennek való engedelmesség, pedig nagyon fontos. Istennek terve van veled és az életeddel, de nem fogja erőszakosan rád kényszeríteni, csupán gyengéden emlékeztet. Téged mire kért mostanában?

„Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat.” (Jn. 14:15)

Engedelmesség. Egy szó, amelyet gyerekkorunk óta tanítanak, de ha meghalljuk, még ma is összerándulhat a gyomrunk.

Első pillantásra ártalmatlannak tűnik. Valójában vízválasztója azoknak, akik homokra, és akik sziklára építik a házukat – ahogy a példázatban olvassuk. Az engedelmesség választja el a bölcseket és a bolondokat, és akik megtartják, tudják, mennyi az ára. Amint véget ér az istentisztelet és a templom padjai kiürülnek, ez a szó fogja meghatározni a hívők jellemét.

Engedelmesség. Állj meg egy kicsit és csendesítsd le a gondolataid. Tarts önvizsgálatot.

hirdetés

Van olyan, amit Isten kért tőled, hogy tegyél vagy ne tegyél meg?

Talán valami nagyobb dolog. Egy hívás. Egy felvételi. Egy munka, amelyet el kellett volna fogadnod, hiába nem fizetett olyan jól. De az is lehet, hogy valami kisebb dolog. Isten azt kérte tőled, hogy hagyj fel egy szokással. Vagy épp azt, hogy hívd fel a nagymamádat – két nappal ezelőtt.

Bármi is legyen az, Isten nem felejtette el. És a kegyelme által téged sem hagyott, hogy elfelejtsd. Ő szeret téged és keresi az engedelmességed. Persze nem az engedelmességed határozza meg a szeretete mértékét – ez fontos –, de szeretne rád nagyobb dolgokat bízni. Egyre több áldását, erejét és fényét akarja rád árasztani, és rajtad keresztül másokra. De az engedetlenség könnyen megakasztja ezt az áramlást. Ezért emlékeztet téged gyengéden.

Újra és újra esélyt ad.

És bátorít, hogy lépj. Tedd meg azt a lépést!

IMA

Atyám, bocsáss meg, hogy nem engedelmeskedtem a Te szavadnak. Bocsáss meg, hogy más utakat kerestem, másra fordítottam az időmet és megpróbáltam meggyőzni magam, hogy valójában nem is szóltál hozzám. Most úgy döntök, hogy engedelmeskedem Neked. Szeretlek! Ámen.

 

Forrás: Relevant Magazine

Borítókép - Fotó: Galina Zhigalova | Dreamstime.com
Blog
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Szilágyi József 2022. 03. 04. 16:06

    Engedelmesség (az Úrnak). Tavaly ősszel ezzel a szóval fogalmaztam meg magamnak az új életcélomat. Nem tudok jobbat.