2022. 02. 12.

#csakegygondolat – Amikor a békességedet próbára teszik

Fáradt vagy, éhes, minden összejött, és még lökdösnek is a tömegközlekedésen. Mit lehet tenni, ha próbára teszik a békességünket?

A héten sokszor próbára tették a békességemet. Hogy sikerült-e mosolyogva kiállnom a próbát? Egyáltalán nem. Hosszasan fortyogtam magamban, és a legszívesebben ezt az indulatot másokra is kiöntöttem volna. Csak egy kis szikra kellett, hogy robbanjak. 

Nem vagyok büszke magamra és az akkor megfogalmazódott cifra gondolatokra. Annak sem örülök, hogy ennyire ki vagyok szolgáltatva a körülményeknek: fáradtságnak, éhségnek, mások reakcióinak. 

De mit lehet tenni ilyenkor? Hiszen a békességünk megőrzése nemcsak nekünk, hanem a környezetünknek is javára válik.

Szerintem a bűnök ellen az egyik legjobb ellenszer, ha leleplezzük őket.

Ha idegesen fortyogunk magunkban és azt várjuk kire borítsuk ki haragunkat, akkor a legjobb, ha ezt magunkban tudatosítjuk: „Most a békességemet nehéz megőriznem. Ideges vagyok, mindjárt robbanok.”

Ha felfigyeltünk erre, sokkal könnyebben tudjuk kontrollálni érzelmi kitöréseinket. Vegyünk pár mély levegőt, együnk egy csokit, valahogyan könnyítsünk a körülményeinken, ha tudunk. Lehet, hogy arra van szükség, hogy leszálljunk a zsúfolt villamosról és inkább sétáljunk két megállót, amíg kiszellőztetjük a gondolatainkat. 

Ha leleplezzük bűneinket saját magunk előtt, akkor már tudunk a megoldáson gondolkozni, ami sokkal közelebb visz minket a rossz viselkedési minták megtöréséhez. 

Borítókép: Fizkes | Dreamstime.com
#csakegygondolat
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás