2022. 02. 11.

Valentin-nap vs. Házasság hete

Közeledik február 14-e, amelyre már elég sok ágazat üzletként tekint, hiszen ez a szerelmesek napja, és ki ne akarná meglepni kedvesét egy ajándékkal, wellness hétvégével vagy bármilyen meglepetéssel. Közel két évtizede ebben az időszakban rendezik a Házasság hetét is. De miért is ajánljuk utóbbi esemény programjait? Erre igyekszünk válaszolni!

Február 14-éhez, azaz Valentin-naphoz többségében kétféleképpen viszonyulnak az emberek. Vannak, akik akár azért, mert éppen szinglik vagy csalódás érte őket a párkapcsolatban tulajdonképpen bojkottálják ezt a napot, míg sokan különböző meglepetéssel lepik meg párjukat. Persze vannak olyanok is, akiknek nincs problémájuk a párkapcsolatukban, házasságukban, mégsem szeretnék szerelmüket csupán ezen a „szívecskékkel teli” napon megélni, hanem próbálják az év minden napján építeni kapcsolatukat.

Már nagyon sok mindennek és mindenkinek van világnapja, így az azért cseppet sem baj, ha kicsit a párkapcsolatokra, a házasságra irányítjuk a figyelmet ezekben a napokban. Talán innen jött közel két évtizede Angliában az ötlet, hogy Valentin-nap környékén a házasság és a család fontosságára hívják fel a figyelmet a Házasság hete alkalmával. Jelenleg pedig már 4 kontinensen és 21 országban, köztük hazánkban ünneplik különböző eseménysorozatokkal a házasságot.

„A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. (…) A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét.” – írják a hazai szervezők honlapjukon, hogy mit is takar pontosan a Házasság hete.

hirdetés

Idén február 13-a és 20-a között rendezik a Házasság hetét, ahol rengeteg színes program közül választhatunk a fővárosban és vidéken is. De érdekesnek tűnik a Bízd Rá Magad oldal különleges párkapcsolat-gazdagító játéka, amely éppen a zárónapon indul és négy héten keresztül várja különböző feladatokkal az érdeklődő párokat.

A lényeg, hogy a Házasság hetében lehetőségünk van megerősíteni kapcsolatunkat, akár tanúságot tenni közvetlen környezetünkben, és ami fontos különbség a Valentin-nap kicsit hollywoodi körítéséhez képest, hogy nem idealizálja a kapcsolatunkat, hanem minden örömével, nehézségével és szépségével együtt próbálja építeni azt.

Ne feledjük, hogy a házasság Isten csodálatos ajándéka, ahogy fentebb is olvasható. Ezt az ajándékot viszont évről évre, napról napra gondoznunk is kell és nem tehetjük fel a polcra vagy seperhetjük be az ágy alá úgy, hogy aztán nem is foglalkozunk vele.

Hiszen mint más hivatásban is, úgy a házasságban is fontos küldetést bízott ránk Isten!

Hortobágyi Tibor

Borítókép - Fotó: Guarant | Dreamstime.com
Blog Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás