2022. 02. 01.

Változás vagy átalakulás – mi Isten terve velem?

Vajon mi kell a változáshoz? Hogy találhatunk új lendületet, motivációt hozzá? Új perspektívát adó gondolatok Anselm Grün szerzetes tollából. 

Bár még csak – vagy éppen már – egy hónap telt el az évből, máris sok tapasztalattal gazdagodhattunk. Azok, akiknek az újévi fogadalmai között szerepelt valamilyen formában a a változás – köztük én is – egyre tisztábban láthatják, hogy ez nem egy egyik pillanatról a másikra történő dolog, hanem egy folyamat, amely bizony kemény munkával jár, legyen szó akár az egészségesebb életmódra való áttérésről, rossz szokások magunk mögött hagyásáról vagy belső lelki fejlődésről. A hét elején Anselm Grün, német bencés szerzetes, író gondolatait hoztam el nektek ezzel kapcsolatban, amelyek talán

új lendületet adhatnak ahhoz, hogy motiváltabban és Istenhez közelebb érezve magunkat folytathassuk az én- és útkeresésünket.

„A «megváltozni» szóban van valami túlzás: meg kell változtatnom magam, mert úgy, ahogy vagyok, nem vagyok elég jó. Egy másik jobb embert kell magamból csinálnom. Ebben önmagunk elutasítása rejlik. A keresztény válasz a megváltozásra: az átalakulás. Ez szelídebben mondja: minden szabad lennem. Megvizsgálom, átnyújtom Istennek.”

„Az átalakulás az az ígéret, hogy Isten maga indít el egy új kezdetet bennem. Ám ez nem hirtelen kezdés, amely teljesen elutasítja a régit. Isten inkább abban munkálkodik, amit odanyújtok Neki. Az átalakulás célja az, hogy egyre jobban belenőjek abba az alakba, amelyet Isten gondolt el rólam.”

(Anselm Grün: Egy boldog év)

Ötvös Kinga

Borítókép - Fotó: Pexels.com
Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás