2022. 01. 09.

Bibliamaraton négy nap alatt

A maratonfutást mindannyian ismerjük és ezért ezt a szót sok mindenre alkalmazzuk. Például mozimaratont szoktak hirdetni vagy egy esemény is lehet maratoni hosszúságú, de vajon Bibliamaratonról hallottál-e már?

Az Egyesült Államokban az utóbbi évben nagyon népszerű volt a „Biblia egy év alatt” podcast sorozat. Valószínűleg erről a 777 rendszeres olvasói is hallottak már, hiszen mi is többször írtunk erről a kezdeményezésről. Ezúttal viszont egy másfajta bibliaolvasásra hívnánk fel a figyelmet.

Lafayette Egyházmegye katolikus szervezőinek egy csoportja idén is megtartja éves „Bibliamaratonját”. Ezen a négynapos eseményen több százan olvassák megállás nélkül a Bibliát január 19. és 23. között. Ráadásul a Facebookon élőben is közvetítik az alkalmat, így a hívők világszerte ráhangolódhatnak a Szentírásra ezekben a napokban.

A több éve megrendezendő rendhagyó maratonon 2018-ban például 3000-en olvasták személyesen a Bibliát.

hirdetés

„Nekünk, keresztényeknek és minden jóakaratú férfinak és nőnek le kell ráznunk a port a Bibliánkról, és el kell gondolkodnunk Isten életünkre vonatkozó tervén.

Ezekben a kaotikus időkben gyakran összezavarodunk azzal kapcsolatban, hogyan viselkedjünk személyes életünkben, családunkban, munkahelyünkön és másokkal való kapcsolataink során. Isten legegyszerűbben a Szentíráson keresztül beszél hozzánk. A Biblia minden lapja beszámol az Ő irántunk érzett hatalmas és atyai szeretetéről, a Bibliamaraton pedig erre a szeretetre emlékeztet” – mesélt a kezdeményezésről egy 2019-es interjúban Michael Champagne atya, az egyik szervező.

Az olvasás várhatóan körülbelül 100 órát vesz igénybe, ugyanis az egyházmegye éppen 100 éves évfordulóját ünnepli. A felolvasókat minden olyan keresztény felekezetből sorsolják, akik a Lafayette-i Egyházmegye 121 plébániáját képviselik. A régió gazdag kulturális örökségének hangsúlyozására törekszenek a szövegrészek több nyelven, többek között angolul, franciául, olaszul, németül, spanyolul, vietnámiul, héberül, latinul és görögül történő olvasásával.

Ha nem is olvassuk négy nap alatt végig a Bibliát, ez egy jó kezdeményezés lehet számunkra is, hogy mindennapjaink részévé váljon a Szentírás olvasása!

Forrás: Aleteia

Borítókép - Fotó: Facebook / Fete Dieu du Teche
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás