2022. 01. 07.

8 hobbi, amikbe érdemes belevágnod 2022-ben

Te is elfáradtál abban, hogy két éve ugyanazt csinálod? Itt az idő, hogy kipróbálj valami újat, hiszen sokkal többre vagyunk hivatottak, mint otthon gubbasztani a kedvenc sorozatunkkal!

A kíváncsiságunk és az új dolgok iránti érdeklődésünk valószínűleg megfeneklett az elmúlt két évben. A járvány elején még mindenki új hobbikat talált ki magának, azonban ez a lendület két év alatt elengedett. 

Egy új hobbi jó módja annak, hogy változtass kicsit az életeden és kiszakadj a megszokott kerékvágásból. A legjobb az egészben, hogy te döntesz mindenről: mikor, hogyan, kivel akarod csinálni. Hívhatsz barátokat, vagy akár teljesen egyedül is elkezdheted. Az élet halad előre, járvány ide vagy oda, egy új kihívás pedig új célokat adhat nekünk. Íme nyolc hobbi, amelyeket érdemes kipróbálnod, és mind különféle képességeket és erőforrásokat igényelnek.

Túrázás

Everst | Dreamstime.com

A legjobb, amit magadért tehetsz, az az, ha kimozdulsz és szívsz egy kis friss levegőt. A túrázás az egyik legjobb hobbi, ha szeretnél kiszabadulni a négy fal közül. Kezdheted egyszerűen is, sík terepen, majd kihívások elé állíthatod magadat és megmászhatod a legnagyobb csúcsokat is! Ha szeretnél konkrét célokat kitűzni magad elé, akkor belevághatsz az Országos Kéktúra teljesítésébe is! A legjobb a túrázásban, hogy barátokkal és családdal is nyugodtan lehet barangolni, ráadásul remek sportolási lehetőség is!

hirdetés
Újrahasznosítás

Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com

Legyen szó egy régi bútorról vagy megunt ruhadarabról, az újrahasznosítás remek módja annak, hogy új életet leheljük egy régi tárgyba. Az elmúlt években ez a hobbi új népszerűségre tett szert, hiszen pozitív hatással van a környezetünkre is. Nézz szét a bolhapiacokon vagy a turkálókban és keress izgalmas tárgyakat! Ki tudja, talán egy idő után ez a hobbi saját vállalkozássá fogja kinőni magát. 

Naplóírás

Luke Wilcox | Dreamstime.com

A naplóírásnak számtalan pozitív hatása van! Segít, hogy szembesülj a gondolataiddal, kiírd magadból a problémáidat vagy örömeidet. Vezethetsz imanaplót is, melyet később visszanézhetsz, és hálát adhatsz a lelki fejlődésedért vagy a meghallgatott imádságokért. Ha kreatívabb ember vagy, akkor a bullett journalt neked találták ki! Ennek a fajta kreatív hobbinak számtalan követője van világszerte, és csodálatos alkotások tudnak születni belőle!

Tanulj meg egy új hangszeren játszani

Tero Vesalainen | Dreamstime.com

Ha úgy érzed, most jött el az ideje annak, hogy elkezdj gitározni, akkor ne halogasd tovább! Persze nem mindig könnyű ez a fajta hobbi, hiszen rengeteg gyakorlást is igényel, de ha megtalálod azt a hangszert, amelyik közel áll hozzád, akkor nem fogod teherként megélni a tanulást. 

Festés

Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com

Számtalan anyag és technika közül válogathatsz, ha a festést választod. Kimehetsz a természetbe és lefestheted a kedvenc tájadat, festhetsz olajjal, akrillal vagy vízfestékkel. Vászonra, könyvbe vagy papírra: számtalan variáció létezik! A legjobb a festésben, hogy igazán szabadjára engedheted a gondolataidat, egy végtelenül megnyugtató és kreatív hobbi. Ráadásul az interneten rengeteg jó kis oktatóvideót találsz, melyek segítségével új fogásokat sajátíthatsz el. 

Sütés/főzés

Alena Ozerova | Dreamstime.com

Ha kikapcsol a főzés, és izgatott leszel egy-egy új recept kipróbálása előtt, akkor ez a megfelelő hobbi a számodra! Próbáld ki a kovászolást, vagy kísérletezz torták dekorálásával! Merülj el az ázsiai vagy indiai konyhában, de tarthatsz tematikus vacsoraesteket is! Hidd el, ennek az új hobbinak minden barátod és családtagod örülni fog!

Önkénteskedés

Sawitree Pamee | Dreamstime.com

Ez a hobbi a legjobb, hiszen mindig segítesz vele valakin! Lehet, hogy van egy ügy, amely különösen közel áll a szívedhez, de nem tudod, hogy hogyan tudnál segíteni. Hidd el, ha kicsit rászánod az időt a keresésre, akkor biztosan találni fogsz valamit! Kérdezz utána a templomban vagy a Karitásznál, nézd meg, hogy karácsonykor kiknek gyűjtöttek adományokat a helyi közösség tagjai. Nem kell a világ végére utaznod, biztos számtalan ügy van, amelyben jól jön a segítséged a városodnak vagy a helyi közösségednek. Legyen szó ételosztásról vagy adománygyűjtésről, mindenhol jól jön a segítő kéz! Beszélj össze a barátaiddal és kezdődhet az önkénteskedés!

DIY projektek

Zivica Kerkez | Dreamstime.com

Olyan világban élünk, ahol bármi egy kattintásra elérhető. Valaki más megépíti, egy másik ember pedig kiszállítja az ajtód elé. Bár nincsen ezzel semmi gond, a saját munkánk eredményének szemlélése hatalmas megelégedettséggel tud eltölteni minket! Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobban fogod becsülni ezeket a darabokat.

Készen állsz, hogy 2022-ben valami újat próbálj ki? Írd le a céljaidat, és engedd az izgatottságot eluralkodni magadon! 

Borítókép: Everst | Dreamstime.com
Pontokba szedve
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás