2021. 12. 02.

Isten mindig is szeretett téged!

Ahhoz, hogy másokat szeress, először fel kell ismered, hogy Isten mennyire szeret téged.

Tudtad, hogy Isten mindig szeret téged? És mindig szeretni fog téged? Semmit sem tudsz tenni, hogy elveszítsd az Ő szeretetét.

„Szeretteim, szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van, és mindenki, aki szeret, Istentől való és ismeri Istent. Aki nem szeret, nem ismeri az Istent, mert az Isten szeretet. Isten szeretete abban nyilvánul meg bennünk, hogy Isten elküldte a világba egyszülött Fiát, hogy általa éljünk. A szeretet nem abban áll, hogy mi szeretjük Istent, hanem hogy Ő szeret minket, és elküldte a Fiát bűneinkért engesztelésül. Szeretteim, ha Isten így szeretett minket, nekünk is szeretnünk kell egymást. Istent soha senki nem látta. Ha szeretjük egymást, bennünk marad az Isten, és a szeretete tökéletes lesz bennünk.” (1 János 4, 7-12)

János fő mondanivalója az, hogy a legmeghatározóbb dolog, ami kereszténnyé tesz bennünket, az, hogy ismerjük Isten szeretetét, amely megmutatkozott Jézus által.

Isten azt akarja, hogy megismerd a szeretetét

Tudjuk, hogy Isten teremtette ezt a gyönyörű univerzumot, az óceánt, amely tele van tengeri élőlényekkel, általa lett az űr és a galaxisok, és igen, Őt még úgy is érdekled, hogy egy vagy a hat billióból.

hirdetés

Valamiért úgy hisszük, hogy lehetséges Istennek pusztán szavakkal megteremteni ezeket a dolgokat, de az lehetetlen, hogy Ő most éppen rám gondoljon.

Nyugodj meg, Ő nem csak gondol rád. Ő részt vesz az életedben, Ő a fiát áldozta érted, Ő elhívott egy célra és őszintén szeret téged.

Felismered Isten szeretetét az életedben? Felfogod, mennyire szeret téged? Hogy elküldte Jézust meghalni érted? Isten szeretete megváltoztatja az életed, ha egyszer befogadod, te is megváltozol.

Isten azt akarja, hogy szeresd embertársaidat

Nem tudjuk teljesen úgy szeretni egymást, mint ahogy Isten szeret minket (végül is Ő tökéletesen szeret, mi pedig nem!). De szerethetünk másokat mély ragaszkodással, együttérzéssel és bátorítással.  Hívőként nem lehetünk jók abban, hogy másokat szeressünk, hacsak nem gyökerezünk mélyen Isten irántunk érzett szeretetében. Így tudunk elég erősek lenni ahhoz, hogy szeressük ellenfeleinket.

Hogyan növekedjünk a szeretetben?

Először is tölts időt arra fókuszálva, hogy Isten mennyire szeret téged. Emlékezz, Isten szeret téged a bűneid ellenére.

Másodszor, kérd Istent, hogy töltsön el mások iránti szeretettel. Szeresd társaidat, ahogy Isten szeret téged, a bűneik ellenére.

Fordította: Sebestyén Eszter

Lelkiség
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás