2021. 12. 01.

Amit még nem tudsz az “Együtt a 777-ért!” adománygyűjtésről

Arra gondoltunk, hogy pár részletbe beavatunk Titeket, kedves Olvasóink, hogy lássátok: nem is olyan egyszerű ez a pénzgyűjtés. Hogy kezdődött, mi van a csini arculat és a hívogató szlogenek mögött?

Pénzt gyűjteni egyáltalán nem egyszerű. A legtöbben szkeptikusak a támogatást gyűjtő szervezetekkel szemben, főleg, ha nem látják, mire is megy a pénz. Amúgy is: ki nem tudja elkölteni a fizetését…? Kinek nincs mire félrerakni? Ha pedig amúgy adományoz valaki, biztos ő maga akarja eldönteni, hogy kinek.

Éppen ezért a mi oldalunkról eleinte kuncsorgásnak tűnt ez az egész… de idővel megértettük, hogy az adománygyűjtés és a kunyerálás között hatalmas a különbség. Az elmúlt években igyekeztünk transzparens működésünkkel bizonyítani, hogy mennyire értékes a támogatásotok:

céljaink vannak, megvalósult terveink vannak, álmodunk, fejlődünk – és ezekről hírt adunk.

Hogy is zajlik a háttérmunka?

→ Aktív chatcsoportunkban kilencen pörgünk a témán közel egy hónapja. (Idén rendkívül ügyesek voltunk, sikerült nem utolsó pillanatra hagyni az ötletelést!)

hirdetés

→ Csodás Excelben vezetjük a határidőket, megjelenéseket (mert nem mindegy, hogy Facebook-poszt vagy Insta-sztori van ám!), felelősöket, összegeket, és mappákban az összes kapcsolódó anyagot, grafikát.

Hetente online meetinget tartunk, általában este fél 9-től, amikor alszik a gyerek, hazaértünk a munkából, vagy épp kocsiban ülünk még. Fáradtan, de lelkesen 1,5 órán keresztül ötletelünk.

→ Őszintén javítjuk egymás hibáit, visszajelzést adunk az ötletekre, dicséretekkel és közös örvendezéssel is támogatjuk egymást és a munkánk haladását.

→ Izgatottan várjuk a számokat, drukkolunk, hálásak vagyunk.

→ És végül, de nem utolsósorban: imádkozunk értetek, a projektért, az oldalért, a szerkesztői csapatért, hogy ez az év végi  kampány nemcsak anyagilag, hanem lelkileg is megerősítsen minket, és ezáltal gazdagítson Titeket.

Hogy jött az ötlet?

Az előző két kampány során arra fókuszáltunk, hogy hány támogató hány forintot gyűjt össze. Most tovább akartunk lépni: nemcsak az számít, hogy Ti támogattok minket, hanem az is, hogy ezt (az éves működésünkön kívül) valahogy megháláljuk! Ezért gondoltuk ki, hogy olyan ajándékokat adunk Nektek, amelyeknek Ti is örülni fogtok.

A szintek fontosak az életünkben, mérföldkövek, eredmények. Szeretnénk erősíteni az olvasói közösséget, a Ti összetartozásotokat: együtt támogattok minket, együtt léphetünk szintet. Ezért

minden támogató, minden egyes utalás (vagy akár újra-utalás) közelebb visz Titeket a következő ajándékhoz, meglepetéshez!

Így lesz izgulós Nektek is ez a 777 óra, ahogy nekünk is.

Valami színeset, valami dinamikusat szerettünk volna megmutatni, ami Rólatok is szól: ezért vannak a különböző kis emberkék a lépcsők alján (titok, de mi csak Marióknak hívjuk őket), és talán nem is árulok el nagy titkot: egyre többen lesznek! És az biztos, hogy a képre nem fog ráférni az a sok-sok támogató, aki idén anyagilag is segít minket.

Jó együtt lenni, köszönjük Nektek az alkalmi és rendszeres támogatásaitokat!

 

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Blog Téglásy Nóra
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás