2021. 11. 30.

Miért nem érzem magam közel Istenhez?

Hogyan reagálj arra, ha távol érzed magad a Teremtődtől? Érezted már nehéznek azt, hogy Istenre fókuszálj? Nehezedre esik visszatalálni a hithez? Úgy érzed, hogy újra és újra cserbenhagyod Istent? Frusztrált vagy és változtatni akarsz? Ha igen, akkor meg vagyok győződve róla, hogy nem adtad fel – és ez nagyon jó.

A keresztény élet nem más, mint utazás mélységekben és magasságokban, kanyarokkal és hullámvölgyekkel tarkítva. Néha nagyon közel vagyunk Istenhez, máskor teljesen egyedül érezzük magunkat. Mindez rendben van, ez az utazás része. Minden lépés, amit megteszünk – akár előre, akár hátra – egy lehetőség a hitbeli növekedéshez.

,,De nemcsak ezzel, hanem még szenvedéseinkkel is dicsekszünk, mert tudjuk, hogy a szenvedésből türelem fakad, a türelemből kipróbált erény, a kipróbált erényből reménység. A remény pedig nem csal meg, mert a nekünk ajándékozott Szentlélekkel kiáradt szívünkbe az Isten szeretete.” (Róm. 5, 3-5)

 

Lehetek valaha tökéletes keresztény?

Jó híreim vannak számodra: nincs olyan, hogy tökéletes keresztény.

hirdetés

A keresztények vétkeznek és továbbra is vétkezni fognak. A keresztény életet nem szabad azonban a szándékos bűnökkel teli élettel azonosítani (amikor tudatosan vétkezel és nem érzel utána lelkiismeret-furdalást). Hívőként új teremtmények vagyunk. A Szentlélek segítségével tudunk jó gyümölcsöt teremni.

A keresztény életnek megváltozott életnek kell lennie – vagy legalább olyannak, ahol törekszünk a változásra és arra, hogy Krisztushoz hasonlóvá váljunk. Senki sem tökéletes és senki sem lesz képes úgy követni Jézust, hogy közben ne botlana meg.

De megnyugodhatunk: bocsánatot nyerünk, akárhányszor rontjuk is el.

Ezzel egy időben a célunk az kellene legyen, hogy közelebb kerüljünk Krisztushoz. Elég zavarosan hangzik, de Isten elég nagy ahhoz, hogy kezelje ezt a zűrzavart.

 

Hogy maradjak közel Istenhez?

Kellő idővel kialakíthatsz egy olyan gondolkozásmódot, amelyben felismered, hogy Isten mindig ott van melletted – akkor is, ha egyedül érzed magad. Elkezdhetsz Rá számítani. Az Ő jelenléte állandó, Hozzá a hét minden napján, minden órájában fordulhatsz. Istent úgy tarthatod mindig az első helyen, ha ápolod a kapcsolatod Vele, akárcsak egy barátoddal, akihez közel szeretnél maradni.

Imádkozz Hozzá, olvasd a Bibliát, figyeld meg, hogy van jelen az életedben, ezeket akár le is jegyezheted.

A szívedben tudod, hogy Isten jó. Remélhetőleg ezt megtapasztaltad és elmédben is  felismered az Igazságot. Itt az ideje, hogy megéld ezt nap mint nap. Nem lehetünk mindig lelkileg toppon, az élet nem ilyen. Lelkesedünk valamiért egy ideig, aztán az izgalom elhalványul. De Isten Igazsága továbbra is megmarad.

Az utazás célja, hogy emlékezzünk Isten csodáira és szeretetére, valamint a Vele élt élet szépségeire.

Meg tudod csinálni! Közel kerülni Istenhez nem olyan nehéz, mint gondolod! Bármikor elkezdheted!

 

Forrás: Fevr magazin

Fordította: Sebestyén Eszter

Borítókép - Fotó: Martinmark | Dreamstime.com
Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás