2021. 11. 26.

Ismered a konstellációs csoda fogalmát?

Nem baj, ha nem, pár hónapja még én sem ismertem. Megpróbálom most megragadni a lényegét nektek.  

Ezt a kifejezést egy hosszabb csoda-eseményre használjuk, amikor a dolgok összefüggnek, amikor minden éppen úgy sikerül, ahogy azt szerettük volna. Ilyenkor még erősebben érezzük a Gondviselő tenyerét, mivel tudjuk, hogy nélküle nem ment volna.

Elsőként vegyünk egy egyszerű, hétköznapi példát:

Reggel nyolc harmincra be kell érned az egyetemre /a munkahelyedre. Késésben vagy. Kilépsz az ajtón és a szemközti buszmegállónál meglátod, hogy a te buszod abban a pillanatban gurul be. Elkezdenél bosszankodni, de éppen ekkor vált zöldre a lámpa. Átszaladsz a zebrán, a busz pedig még mindig ott áll. Mikor odaérsz, meg is érted, miért. Egy turista kérdezősködik a sofőrtől, hogy merre megy a busz. Így majd te csak felmutatod a bérleted és kényelmesen leülhetsz. Ámde át kell szállnod utazásod közben. Az Úr ismét veled van, az érkező busz a neked való jó csatlakozás és így robogsz is már tovább célállomásod felé. Azaz végül rendben lesz minden.

 

hirdetés

Vizsgáljunk meg most egy komplexebb példát:

A legtöbb emberi életút is konstellációs csoda, de ezek megértéséhez minden esetben mélyebbre kell ásnunk. Erős szemléltetésképpen általánosságban a szájjal és lábban festő művészek történetét hoztam el. Először esetlennek, tragikusnak tűnhet az ő próbálkozásuk, azonban valójában Jézus megmentette őket, a csapásnak tűnő létezésformából mirákulum lett. Megmutatta valamilyen úton-módon, hogy milyen hatalmas erejű talentumokat is adott nekik.

Gyönyörűbben, érzékibben festenek és ragadnak meg érzéseket, pillanatokat, mint sokan, akik két kézzel vagy lábban léteznek a világban.

Ha testileg teljesen egészségesnek születnek, ha nem szeretnek bele a művészetbe, ha nem találják meg ebben saját hangjukat és örömüket, tehát, ha ez a sok-sok esemény mind nem történik meg, akkor talán sosem lettek volna ilyen sikeresek, sosem alkottak volna ilyen mértékben lelkeket megmozgató festményeket.

A konstellációs csodák üzenete

Akár betudhatnánk véletlenek sorozatának is ezt a csoda-folyamatot. Csak hogy hívő emberként szerintem elengedhetetlen, hogy ebben is felismerjük a Jóisten segítségnyújtó kezét. Vegyük észre a legapróbb dolgoktól kezdve a mélyebb rétegekig, hogy ha a nehéznek induló helyzetek végül jóra fordulnak, akkor egy konstellációs csoda részesei lehetünk.

 

Gyűjtsd össze saját hétköznapi és összetettebb konstellációs csodáid történeteit! Ne felejts el hálát adni ezekért! 

 

Baranyi Lili 

 

Borítókép - Fotó: Lábbal festette: Kormos László
Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás