2021. 11. 26.

Biztosnak lenni Isten jóságában

Kezdd el keresni Isten jóságát a körülmények ellenére. Lehet, hogy az ajtó bezárul, de talán Isten valami jobb dolgot akar, és ehhez egy másik ajtón keresztül vezet az út. Ez már olyan sokszor így történt a saját életemben, hogy most már számítok rá.

Lehet, hogy hallottad már korábban: Isten jó, de az élet kemény. Ez az állítás sokkal több, mint egy közhely: ez egy erős és szilárd teológiai igazság. Sok hihetetlenül okos ember birkózott már meg azzal a kérdéssel, hogy “ha Isten jó, akkor miért történik ez? Miért engedte meg az igazságtalanságot, és miért olyan nehéz az élet?” Azok az igazán okos emberek arra a következtetésre jutottak, hogy az élet kemény és Isten jó. Az egyik nem zárja ki a másikat. Úgy hívják ezt, hogy “teodicea.” 

A legtöbb ember azt feltételezi, hogy mivel az élet kemény, Isten nem lehet jó – de ez nem így van. Ez nem egy vagy-vagy kérdés. Néhány évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy annak ellenére, hogy nem tudtam válaszolni a “miért?” részre a fenti kérdésben (“Ha Isten jó, akkor miért ____?”), úgy döntöttem, hogy elhagyom a “ha” szócskát. Más szóval: hiszem, hogy Isten jó… bármi is történjen. 

Isten jóságára te is alapozhatsz. 

Kezdd el keresni Isten jóságát a körülmények ellenére. Lehet, hogy az ajtó bezárul, de talán Isten valami jobb dolgot akar, és ehhez egy másik ajtón keresztül vezet az út. Ez már olyan sokszor így történt a saját életemben, hogy most már számítok rá. Ha valami nem úgy történik, ahogy szeretném, emlékezetem magam néhány múltbeli, hasonló helyzetre, és elkezdem nézni a következő lehetőséget, ami megmutatja, hogy mi Isten végső terve ebben a helyzetben. 

hirdetés

Isten jóságára támaszkodni nem mindig logikus döntés. Ez egy makacs elhatározás, hogy nem hagyod, hogy az élet nehézségei aláássák Isten nagyságát. 

Gondolj bele: hogyan tudod emlékeztetni magad arra, hogy a körülmények ellenére Isten jó? 

 

IMÁDSÁG

Istenem, köszönöm, hogy segítettél nekem, hogy jóságodra támaszkodjam. Adj nekem erőt ma, és őrizz meg minden helyzetben. Jézus nevében. Ámen.

 

 

 

Forrás: YouVersion 

Borítókép - Fotó: Fizkes | Dreamstime.com
Lelkiség
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás