2021. 11. 25.

5+1 tipp, hogy feltöltődj energiával – avagy élet a kávén túl

Közeledik az év vége, és sokan érezhetjük úgy, hogy kezdenek kifogyni az energiaraktáraink. De nem csak egy sokadik kávé a megoldás! Íme 5 tipp, hogy mi tölthet fel energiával.

  1. Sétálj egyet a friss levegőn!

Bár már nincs éppen jó idő, a hűvös levegőn egy jó fél-egyórás séta garantáltan fel fog ébreszteni és új lendületet ad a teendőidhez. A séta közben hallgathatsz egy izgalmas podcastet, imádkozhatsz vagy csak nézelődhetsz és hangolódhatsz a télre, az adventre.

 

  1. Készíts smoothie-t!

Elég hozzá néhány gyümölcs, például alma-banán, narancs-grépfút-banán, szőlő-alma, bármilyen variációt is választasz, igazi vitaminbombához jut a szervezeted. Ez jóval egészségesebb és változatosabb is, mintha egész nap kávéznál.

 

  1. Töltődj fel Isten jelenlétében!

A lehető legjobb energiaforrás az Istennel töltött idő. Lehet ez ima, igeolvasás, dicsőítés vagy bármi más: Ő vár rád, hogy Vele legyél! Előtte nem kell összeszedned magad, hiszen úgyis pontosan tudja, hogy vagy. Csak gyere, ahogy vagy! „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Mt. 11:28)

 

  1. Mozogj minél többet!

Lehet, hogy unásig hallottunk már a sport jótékony hatásairól, de itt az idő, hogy átöltözz és el is kezdj mozogni. Ha 15 perced van aznap, az is sokkal jobb, mint a semmi. A mozgás által felfrissül a vérkeringésed, energiadúsabb leszel, jobban fogsz koncentrálni és a stressz is csökken.

 

  1. Adj hálát!

A hála sok-sok jótékony hatása közül az egyik az, hogy kivezet az energiádat leszívó aggódásból/önsajnálatból, és ahogy végiggondolod, mennyi mindenért lehetsz hálás, arra lehetsz figyelmes, hogy máris több az erőd. Próbáld ki!

 

   +1 Lepj meg kedvességgel valakit!

A mai énközpontú világban néha elfelejtjük, de igazán fel tud tölteni, amikor figyelsz a másikra és kitalálsz valami apróságot, amivel örömöt szerzel neki. Készíts egy forrócsokit a kollégádnak, masszírozd meg este a párod, küldd el a kedvenc versed a barátodnak, vagy írd le az anyukádnak, mennyire szereted. Mindegy, mennyire kicsi dolog, amit teszel, feldobod valakinek a napját – és ezzel a sajátodat is.

Borítókép - Fotó: Pojoslaw | Dreamstime.com
Pontokba szedve Szilágyi Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás