2021. 11. 19.

,,Egy éve vitt el a mentő a kórházba” – Böjte Csaba hálás az életét megmentő orvosoknak

Szülei sírjánál emlékezett meg Böjte Csaba testvér arról, hogy egy évvel ezelőtt súlyos koronavírus-fertőzéssel szállították kórházba. A ferences szerzetes – hála Istennek – meggyógyult, üzenetében hálával fordult az érte küzdő orvosokhoz.

Napra pontosan egy évvel ezelőtt szállították egy budapesti kórházba Böjte Csaba ferences szerzetest koronavírusfertőzéssel.  Hosszú ideig – több mint egy hónapig – ápolták az orvosok az erdélyi szegény gyermekek segítőjét, szervezete végül sikeresen megküzdött a kórral. Csaba testvér az évfordulón szülei sírját látogatta meg, írásában arra figyelmeztet, hogy jó orvosok nélkül talán már ő sem élne:
 
,,Egy évvel ezelőtt vitt el a mentő a kórházba, koronavírusos fertőzéssel, kétoldali tüdőgyulladással. Az évfordulón, szüleim sírját nézve arra gondoltam, hogy összefogás, jó orvosok nélkül talán már én is alulról nézném ezeket a virágokat. Más perspektívából minden biztos, hogy egészen más.
 
Hogy onnan milyennek látnám a világot, nem tudom, de innen, két lábon állva szívem eltelik bizalommal és hálával mindazok iránt, akik egy évvel ezelőtt összefogtak az én egészségemért és szaktudással, jószándékkal, imával segítettek legyőzni a betegséget!
 
Hála és köszönet mindenkinek, akik azokban a kritikus időkben mellém álltak. Imádkozom, adná az Isten, hogy minél több testvérünket tudjuk bizalommal, szeretettel, összefogással megmenteni ettől az alattomos, csendes gyilkostól. Lám le lehet győzni, de ehhez kell a bizalom, az összefogás és a szaktudás! Hallgassunk orvosainkra, ezekben a nehéz időkben hagyjuk, hogy vezessenek bennünket, mert békés vizekre, az életre akarják kormányozni hajónkat!”
 

hirdetés
Borítókép: Debrecen, 2015. június 3. Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke a debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában 2015. június 3-án. A ferences szerzetes iskolákat látogat, illetve a 86. Ünnepi Könyvhét és 14. Gyermekkönyvnapok programsorozata keretében a legújabb, A virág a fény felé hajlik című könyvét mutatja be az érdeklődőknek Debrecenben. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Fotó: MTICzeglédi Zsolt
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás