2020. 11. 19.

Kórházba szállították Böjte Csaba testvért

Böjte Csaba testvér hétfőn számolt be arról Facebook-oldalán, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. Akkor a rá jellemző vidámsággal és türelemmel írt arról, hogy „csetepaté” zajlik a szerveztében. A legfrissebb információk szerint a ferences szerzetest egy budapesti kórházba kellett szállítani.

„Csaba testvért budapesti kórházba szállították… Imádkozzunk mielőbbi gyógyulásáért!” – osztotta meg a szomorú hírt oldalán Frigyesy Ágnes Szalézi Szent Ferenc-díjas újságíró és fotóriporter. Hivatalos közlemény egyelőre még nem jelent meg Csaba testvér állapotáról, további információkkal frissíteni fogjuk cikkünket.

Böjte Csaba testvér megkeresésünkre hétfőn még így reagált: „Örömmel adok interjút, de csak egy hét múlva”.

A ferences szerzetes hétfőn még így írt betegségéről:

„Megvolt a koronavírus teszt és sajnos pozitív lett az eredmény! Ez a pozitív teszt azt mutatja, hogy nem csak a külvilágban, de már az én szervezetemben is konfliktus, háború zajlik! Ezt a csetepatét én úgy érzékelem, hogy sokat köhécselek, fáradtabb vagyok és főleg nem mehetek az emberek közé, nem tarthatok szentmisét, valószínű, hogy nem is tudnék egy órácskát beszélni köhögés nélkül…..

2016 őszén tartottam egy sorozatot az áldott békéről. Kollégáimat megkérem, hogy ezeket az elmélkedéseket adják közre esténként 18.00 órától, és ígérem, ha Isten segít, újból elkezdjük a közös élő imádkozást is!

Addig imádkozzunk – ahogy lehet, külön-külön –, hogy béke legyen a testünkben, a családjainkban, a munkahelyeken, a népek, nemzetek között, e gyönyörű nagyvilágban!

Imádkozzunk, hogy mi emberek békében tudjunk élni Teremtőnkkel, egymással, és e földön élő növényekkel, állatokkal, minden teremtménnyel! Karácsonyra a béke ünnepére készülünk, teremtsünk békét magunkban és világunkban!

Szeretettel, Csaba testvér”

Frissítés! Csaba testvér állapota stabil. A ferences szerzetes Facebook-oldalán üzent:

„Istennek legyen hála azt mondják, hogy stabil az állapotom, én is jól érzem magam, biztonságban. Imádkozom mindazokért kik gondoskodó szeretettel a betegek mellett állnak!

Sokan kérdezik, hogy a Megváltónk által meghirdetett szeretet parancs hol van a mai társadalomban? Egy ilyen fellengzős kérdésre, csak annyit mondok, hogy közegészségügy, de mondhatnák közoktatást is, vagy közbiztonságot is, közvilágítást és még sok életünket meghatározó Krisztusi szeretet parancsból kinőtt kezdeményezésre!

Istenben bízó lélekkel, mindenért hálát adva, Csaba t.”

 

 

Forrás: Frigyesy Ágnes/Facebook

Borítókép - Fotó: Hegedüs Márton
Hírek

Még nem érkezett hozzászólás