2021. 11. 17.

Újra megépülhet Bábel tornya

Bábel tornyának történetét túlzás nélkül mindenki ismeri, és azt is, milyen következményekkel záródott ez az építkezés. Azonban az amerikai Ken Ham, akinek a nevéhez az életnagyságú Noé bárkája múzeum is kötődik, nem lát kivetnivalót ennek az újabb Bibliából ismert épületnek a megépítésében. Végül is: mi baj történhetne?

Egyvalamit biztosan tudunk a Biblia alapján Bábel tornyáról: Isten nem örült neki. A tornyot szétrombolta, az emberek nyelvét összezavarta és szétszélesztette őket a Földön. Ilyen előtörténet után nem sokakban merült fel az a gondolat, hogy újra megépítsék ezt a szerkezetet, kivéve Ken Hamban. Az amerikai férfi nem először feszegeti a határokat, az ő nevéhez fűződik a bibliai leírások alapján készült hatalmas Noé bárkájának a felépítése is, melyről korábban már mi is írtunk. 

Ken Ham ezúttal egy sokkal megosztóbb bibliai szerkezetet húzna fel, méghozzá Bábel tornyát, amely elmondása szerint az eredetinek a „másolata” lenne – bár a Bibliában semmilyen leírást nem találunk arról, hogyan is nézhetett ki az eredeti. 

hirdetés

Végül is, mi baj történhetne? Igaz, az egyetlen ilyen próbálkozás, amelyről tudunk, csúfos véget ért, de az csak egy egyszeri és megismételhetetlen dolog volt, ugye?

Nos, Ham elismeri, hogy „ez az épület egy olyan szolgálat furcsa kiegészítésének tűnhet, amelynek célja Isten Szavának, tekintélyének fenntartása és az evangélium terjesztése”. Azonban arról biztosít bennünket, hogy indítékai „homlokegyenest ellentétben állnak az eredeti építők több mint 4000 évvel ezelőtti indokaival”. Így már mindjárt más, nem igaz?

Azonban a történet nem ér itt véget, mert Hamnak más indokai is vannak az építkezésre. Ham szerint Bábel tornyának a története bemutatja a faji diverzitások valódi eredetét, így a kiállítás szeretné felvenni a harcot a kritikai fajelmélettel, és „bemutatni az emberiség valódi eredetét.”

Ham korábbi építményeit szemlélve nem lehet kétségünk afelől, hogy az építkezést komolyan gondolja. Kíváncsian várjuk, hogy ezúttal milyen kimenetel lesznek az építkezésnek. 

Forrás: Christianity Today, Relevant Magazine,

Borítókép: Giorgio Morara | Dreamstime.com
Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Lacibá 2021. 11. 17. 20:45

    Felesleges erőlködés, mert már sok torony megtette ezt, és egyre magasabbak épülnek!

    Hogy azután mikor és miként fognak megsemmisülni, az a jövő zenéje!