2021. 11. 11.

Mi az a szinglik napja?

Biztos te is belefutottál ma több helyen az interneten a szinglik napja alkalmából csapott leárazásokba. Na de miről is szól ez az ünnep és honnan ered?

Talán nem túlzás azt állítanunk, hogy a szinglik napja ismét egy olyan „ünnep”, ami még több vásárlásra szeretne sarkallni minket; egyre több üzlet tart ilyenkor leárazást, akárcsak a Black Friday alkalmából. 

Azonban az ünnep eredeti célja nem a vásárlásra buzdítás volt. A szinglik napja egy nem hivatalos kínai ünnep, amit minden évben november 11‑én tartanak. Eredetileg az egyedülálló emberek tiszteletére rendezték meg, mára azonban a világ legnagyobb vásárlási napjává alakult át, még a Black Friday eredményeit is lekörözve. 

Pár magányos egyetemista

Az ünnepnap ötlete 1993‑ban született meg egy kínai egyetemen, amikor négy egyedülálló diák rendezvényt szervezett az egyedülállók ünneplésére, ami kitűnő alkalmat nyújtott az ismerkedésre, hogy a szinglik párt találjanak maguknak. Azért november 11‑et választották, mert a 11. hó 11. napjának egyesei hasonlítanak egy csupasz faágra, és a kínai szlengben ilyen „csupasz bot”-nak nevezik azokat a nőtlen férfiakat, akik nem növesztenek további ágakat a család fájára.

Ez a rendezvény egyre népszerűbb lett az egyetemen, később pedig szélesebb körben is elterjedt. Az online webáruházak kihasználták az eseményben rejlő piaci lehetőséget, az ünnepnap hirtelen világszintű eseménnyé vált. A kínai webáruházak ezen a napon az év legnagyobb akcióit hirdetik meg, akár 70%‑os kedvezményeket kínálva.

hirdetés

Tehát ha a mai napon találkoztatok hasonló hirdetésekkel, akkor emögött már régen nincs semmi mögöttes tartalom, pusztán egy újabb lehetőség arra a cégeknek, hogy akciókkal kápráztassák el vásárlóikat.

Töltsük meg tartalommal az egyedüllétet!

Ez a nap azonban jó emlékeztető mindenkinek, hogy fordítson kicsit több figyelmet azokra a barátaira, akik egyedülállóak; vagy ha te is az vagy, akkor lásd meg az értelmet életed ezen időszakában. Ha leásunk a bolti szlogenek mögé, amik a szingliséget a hedonizmussal és önimádattal kapcsolják össze, akkor rátalálhatunk ennek az életállapotnak a valódi szépségére. Manapság mindenki sürgeti a szerelmet, már a tizenévesek is kinézik maguk közül azt, akinek nincs bartja.

Holott ez az időszak tudja igazán megalapozni életünk hátralévő részét.

Azokban az években, amikor egyedül voltam, olyan szorosra tudtam fűzni Istennel a kapcsolatomat, hogy nemcsak a hitem, hanem az önismeretem is szárnyakra kapott. Tanultam magamról, a világról, belevetettem magamat álmaim szakmájába. Kudarcok értek és örömök, és megtanultam mindezt Istennel együtt megoldani. Dolgoztam az énképemen és kikristályosodott előttem, hogy mit várok el egy kapcsolatban, illetve én mit tudok adni a másiknak. Soha vissza nem térő lehetőség ez az önfejlesztésre, amiből aztán csak nyerni fog a jövendőbelid és te is! Izgalmas hobbik, utazások, kalandok, ezek mind olyan élmények, amik csak még magabiztosabbá és vonzóbbá tesznek mások szemében, és érdekes beszélgetések alapjait képezik majd a randik során. Élvezd az életet, amit Istentől kaptál és ne feledkezz meg másokról sem! Egyedülálló emberként nem kell annyi időt fordítanod a családodra, mint egy házasságban, így még több időd szabadul fel arra, hogy másokon segítsél. Az önkéntesség által pedig még inkább fejlődik a karaktered és elmélyül az Istenbe vetett hited!

Tehát ha a mai napodat bús vásárolgatással akartad tölteni, helyette gondold végig ezeket a szempontokat és adj hálát életed ezen időszakáért!

Borítókép: Irinayeryomina | Dreamstime.com
Nagy kérdések
hirdetés

1 Komment

  • Válasz F 2021. 11. 12. 16:40

    Önismeret, önfejlesztés, az élet élvezése, utazás, kalandok: Ez mind duma. Süket liberális duma.

    A szingliség egy nem-megengedett állapot. A társadalom természetes kristályszerkezetében szinglik (mármint szingli lányok) nem létetnek. Csupán az utóbbi száz év fejreállása termelte ki ezt a létformát, ezért természetellenes.

    A szingliként eltöltött idő nem önfejlesztés, hanem önrombolás. Az ekkor megszokott önállóság és az ekkor összetákolt saját egzisztencia később megakadályozza a hölgyeket abban, hogy jó feleségek legyenek, sőt hogy egyáltalán bármilyen feleségek legyenek. Nem lesz rá igényük, illetve ha lesz is, akkor is maximum a pót-anyukára vágyó éretlen férfiak közül válogathatsz.

    És ha ez a szingliként töltött idő még ilyen hosszabb-rövidebb nemmegengedett párkapcsolatokkal is van tarkítva – ahogy a legtöbb esetben lenni szokott – akkor meg aztán végleg lerombolja a bizalomra és a kötődésre való képességet.