2021. 11. 11.

Keresztényként a testünkkel alig foglalkozunk

Az ember test és lélek, ezért is fontos, hogy ne csak a lelkünket ápoljuk. Sípos Aba Álmos református lelkipásztor rendszeresen fut; a Bizony, Isten! című műsorban ő beszélt a sport és testünk gondozásának fontosságáról.

„A Biblia azt írja, az ember test és lélek, de erről mi keresztények gyakran elfeledkezünk. A lélekkel sokat foglalkozunk, a testünkre meg úgy tekintünk, mint valami szükséges rosszra, ami a lelki dolgok ellen van” – mondja Sípos Aba Álmos, a Békásmegyeri Református Egyházközség lelkésze, akinek az édesapja és a nagyapja is református lelkész volt. „Eközben a valóság az, hogy mi Isten képmására teremtettünk, és ehhez szorosan hozzátartozik a testünk is.

A testünket is meg kell becsülnünk és úgy kell tekintenünk rá, mint ami Isten akaratából olyan, amilyen.”

A lelkipásztor szerint a testünket igenis gondoznunk kell, hiszen szükségünk van a rá mindahhoz, amit Isten bíz ránk – legyen az szolgálat, munka, a hitünk megvallása vagy bármi más. Ha a testünket nem tartjuk karban, akkor egy idő után gátolni fog abban, hogy Istenről bizonyságot tegyünk.

„Nekem is jó ideig eltartott, mire ezt a harmóniát megértettem, hogy igenis fontos az, hogy testileg hogyan éljük meg az életünket. Eljött az a pillanat, hogy egy este felhúztam a futócipőmet és onnantól beépült az életembe a futás.”

hirdetés

Sípos Aba Álmos többféle módon szeret futni: van, hogy nem akar közben semmire gondolni, csak nézi, ami körülötte van. Van, amikor zenét hallgat futás közben, és olyan is előfordul, hogy indulás előtt elolvas egy bibliai szakaszt és miközben fut, azon gondolkodik.

„Mikor az első, 3 km-es futásomról hazajöttem és belenéztem a tükörbe, azt mondtam, nem biztos, hogy akrok még egyszer futni, mert nagyon rosszul néztem ki” – mondja mosolyogva. De eztán elkezdett rendszeresen futni és 4 hónappal később lefutott egy félmaratont. „Az első maratonomat 2015-ben futottam, nem sokkal édesapám temetése után.

Az ő emlékének szántam ezt a futást.”

A lelkész hangsúlyozza, az életünk idejét Isten szabja meg, így nem gondolja, hogy ő tovább fog élni attól, hogy fut. „De az, hogy ezt az életet hogy töltöm el, abban van szerepe annak, hogy foglalkozom-e a testemmel.”

 

Videó forrása: YouTube

Borítókép - Fotó: Warrengoldswain | Dreamstime.com
Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás