2021. 11. 09.

Az Isteni Taco – Avagy hogyan válik a lehetetlen lehetségessé?

Isten arra szólít fel, hogy minden cselekedetünket Jézus nevében vigyük véghez. De mindez hogyan lehetséges a gyakorlatban? 

Akár mondtok, akár tesztek valamit, tegyetek mindent Urunk Jézus nevében, így adjatok hálát általa Istennek, az Atyának.” (Kol. 3, 17)

Isten nem csupán javaslatot tesz arra, hogy minden tevékenységünket Jézus nevében vigyük véghez – parancsba is foglalja ezt.

Lehetetlen, gondoljuk. Mégis hogyan tudnánk minden egyes apró dolgot Jézus Krisztus nevében tenni?

Pál apostol úgy fogalmaz: “Mint Istennek szent és kedves választottai, öltsétek magatokra az irgalmasságot, a jóságot, a szelídséget és a türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza van a másik ellen. Ahogy az Úr megbocsátott nektek, ti is bocsássatok meg egymásnak. Legfőként pedig szeressétek egymást, mert ez a tökéletesség köteléke. S Krisztus békéje töltse be szíveteket, hiszen erre vagytok hivatva, egy testben.” (Kol 3, 12-15)

hirdetés

A megértésben segít, ha vizualizáljuk, még kézzelfoghatóbbá tesszük a Biblia szavait. Furcsa módon ebben az esetben az igerészletet egy mexikói ételhez hasonlíthatjuk: az “Isteni Taco” tökéletesen reprezentálja számunkra az említett szövegrészt. Minden megfogalmazott értéket – az irgalmasság, jóság, alázat, szelídség, türelem és megbocsátás – ennek a taconak egy-egy hozzávalója képvisel. Mindegyik létfontosságú ahhoz, hogy Istennek tetsző életet éljünk.

Legyen az bab, sajt, marha- vagy csirkehús, esetleg mogyoróvaj – minden taconak van egy olyan alapvető hozzávalója, amely meghatározza, milyen lesz az egész fogás. Az “Isteni Tacoban” ez az alapvető hozzávaló nem más, mint a szerető megbocsátás, az összes többi erény ebből származik. Megbocsátás nélkül ugyanis lehetetlen folyamatosan irgalmasnak, jóságosnak, alázatosnak és türelmesnek lenni. A szeretet, akár a tacoban a tortillalap, “egy testté” formálja mindezeket.

Az ízekben gazdag taco képében ott rejlik az Istennel töltött élet csodája, ahol mindent Jézus és a szeretet nevében teszünk.

És ne felejtsük: ez nem véletlenül “Isteni Taco”. Minden egyes hozzávaló, az összes érdem Tőle származik. Az Ő irgalmassága miatt lehetünk mi is irgalmasok. Az Ő végtelen kedvessége okán vagyunk mi is azok. Azért vagyunk képesek a megbocsátásra, mert Ő oly sok mindent megbocsát nekünk.

Azért szeretünk, mert Ő szeret minket. 

Az egyetlen módot arra, hogy Jézus nevében cselekedjünk, Jézus erejében, tanításában találhatjuk meg. Minden Őhozzá vezet, az Ő szeretete tölt el minket, Ő jelöli ki számunkra az utat. Ezért fogalmazott Pál apostol is így az isteni parancsról – Jézussal lehetséges, ami lehetetlennek tűnik.

 

Fordította: Ötvös Kinga 

Forrás: Relevant Magazine 

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Lelkiség
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás